30 Mart 2020 14:30

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Alternatif Bilim Kurulu oluşturuyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Alternatif bilim kurulu oluşturacağız. Topluma güvenli bilgiyi aktaracak bir odak oluşturacağız.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar | Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, koronavirüs salgınına karşı “Ulusal Kriz Koordinasyon Merkezi” oluşturulması gerektiğini belirterek, “Topluma güvenli bilgiyi aktaracak bir odak oluşturacağız. Toplumun her şeyden önce güvenceli hayata ihtiyacı var” dedi. Sancar alternatif bilim kurulu oluşturacaklarını söyledi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, gündemdeki gelişmelere ilişkin Ankara’da bulunan evinde partisinin sosyal medya hesabından canlı olarak açıklamalarda bulundu. Partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı düzenlediğini belirten Sancar, toplantıda alınan kararlara ilişkin bilgi verdi. 

"ACİL İHTİYAÇ TOPLUMU KORUMAK"

Dünyayı tehdit altına alan ve Türkiye’de de hızla yayılan koronavirüs salgınına ilişkin konuşan Sancar, salgına karşı “Ulusal Kriz Koordinasyon Merkezi” oluşturulması gerektiği çağrısında bulunarak, “Alternatif bilim kurulu oluşturmak, insanlarımızın katılacağı bir bilim kurulu oluşturmak için gerekli kararları MYK toplantımızda görüştük. Girişimlerimiz bugün başlayacak. Topluma güvenli bilgiyi aktaracak bir odak oluşturacağız. Toplumun her şeyden önce güvenceli hayata ihtiyacı var. Halkın güvenliğini esas alan bir merkez kurulmalı. Acil ihtiyaç toplumu korumaktır. Bütün kamu kaynakları bu alana aktarılmalı. Meclis de bu konuda kanunlar çıkarmak için hemen gündemini değiştirmeli ve çalışmalarını sürdürmelidir” dedi. (HABER MERKEZİ)

{{400807}}

ÖNCEKİ HABER

Kargo işçisi: Evimize ekmek götürmek zorundayız

SONRAKİ HABER

İşçi mektubu: Ücretimi eksik alırsam sendelerim, ücret alamazsam yaşayamam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...