30 Mart 2020 12:31

Karantina altındaki Kendirli halkı: Bize neden test yapmıyorlar?

Kendirli Beldesinde koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği iddia edilen Zabit Yılmaz'ın oğlu, "Koronavirüs nedeniyle öldüyse bize neden test yapılmıyor?" diye sordu.

Fotoğraf: Gençağa Karafazlı

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Rize'nin Kendirli Beldesinin koronavirüs nedeniyle karantina altına alınmasının ardından beldeye komşu olan Yeni Selimiye, Maltepe, Beştepe ve Esentepe köylerinin de tedbir amaçlı karantina altına alınması bölge halkını endişelendirdi.

Zabit Yılmaz adlı kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğinin iddia edilmesinin ardından bölge halkının endişesi arttı. Zabit Yılmaz’ın oğlu Ömer Yılmaz, "Babam koronavirüs nedeniyle öldüyse babamla beraber yaşayan ve sağ olan 8 insan daha var, bunlara neden test yapılmıyor?" diye sordu. "Babam virüsten öldüyse cenazesine belediye başkanı dahil o kadar insanın katılması doğru mudur? Babam öldükten sonra bir sağlıkçı arayıp bize şikayetimizin olup olmadığını sormuyor? Bize neden test yapmıyorlar?" diye sordu.

Kendirli Beldesi AKP’li eski Belediye Meclis Üyesi İsmail Uzun da "Karantina altına alınan yer 3 bin 500 insanın yaşadığı bir belde. Böyle karantina mı olur?" dedi.

Yavuz Can adlı bir vatandaş da "Psikolojimizi bozdular. Çocuklarımızın bile psikolojisi bozuldu. ‘Baba biz ölecek miyiz?​’ diye soruyorlar. Madem burada bir uygulama yapılıyor. Neden bize test yapmıyorlar? Kendirli’yi ve Kendirli halkını kaderine bıraktılar. Üç gün sonra gelip ateş testi yapıp gittiler." dedi.

ÖNCEKİ HABER

İskender Bayhan: Hükümet koronavirüs karantinasını siyasi karantinaya çeviriyor

SONRAKİ HABER

Almanya orduyu iç güvenlikte kullanmaya hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...