30 Mart 2020 08:57
Son Güncellenme Tarihi: 30 Mart 2020 10:16

Umre dönüşü Gölbaşı'ndaki yurtlarda kalan 120 kişide koronavirüs çıktı iddiası

Umreden dönen ve Gölbaşı'nda bulunan KYK yurtlarında karantinaya alınanların tahliye edilmesi beklenirken, çok sayıda kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı iddia edildi.

Eskişehir'de umreden dönenler yurda yerleştiriliyor | Fotoğraf: AA

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Umre için gittikleri Suudi Arabistan'dan dönen ve koronavirüs tedbirleri kapsamında Ankara ve Konya'da Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda karantinaya alınanların tahliye işlemleri 1 hafta ertelendi. 

Umreden gelenlerin gece yarısı apar topar karantinaya alındığı Gölbaşı'nda bulunan KYK yurtlarında, çok sayıda kişinin test sonuçlarının pozitif çıktı. Sağlık personelinden edinilen bilgiye göre hastanelere sevk edilen vaka sayısı toplamda 120'ye yaklaştı. Yurtlarda 14 günü geride bırakan karantina süresi bir hafta daha uzatıldı.

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla, umreden gelenler 15 Mart’ta Ankara Gölbaşı’dan bulunan KYK’a bağlı yurtlarda karantinaya alınmıştı. Yurda yerleştirilen 3 bin 135 kişinin 14 günlük karantina süresi doldu. Ancak yurtta kalanların tahliye edilmesi beklenirken, çok sayıda kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Bunun üzerine yurtlarda kalan hastalar ambulanslarla Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Hastanenin bir binası tamamen karantina için ayrıldı. Yurtlarda görevli sağlık personelinden edinilen bilgiye göre Gölbaşı’nda bulunan yurtlarda yaklaşık 120 kişinin testi pozitif çıktı. Bu nedenle umreden gelenlerin memleketlerine gönderilmesi ertelendi. Karantina bir hafta daha sürecek.

Öte yandan yurtların bir gece yarısı apar topar karantinaya alınmasının ardından görüştüğümüz yurt çalışanları, karantina koşullarının yeterince sağlanmadığını ve her akşam eve giderek ailelerini riske atmak istemediklerini anlatmıştı. Yurtların karantinaya alınmasından bir süre sonra personelin de yurtlarda kalmaya başladığı öğrenildi.

ÖNCEKİ HABER

Adalet Bakanı Gül: Koronavirüs nedeniyle 30 Nisan'a kadar tüm duruşmalar durduruldu

SONRAKİ HABER

Bakan Selçuk: Emekli aylıkları ve ikramiyeleri PTT kanalıyla evde ödenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...