29 Mart 2020 17:18

Veli Ağbaba: Koronavirüsten ölümlerin gerçek bilgileri saklanıyor

CHP'li Veli Ağbaba, İstanbul’da koronavirüsten 20 kişinin hayatını kaybettiğini ve isimlerin e-devlet'te yer aldığını duyurdu. Bunun üzerine e-devlet üzerinden cenaze bilgilerine giriş engellendi.

Fotoğraf: Elif Öztürk/AA

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Twitter hesabından, İstanbul’da 20 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini ve bu bilgilere e-devlet cenaze bilgileri üzerinden ulaşılabildiğini duyurdu.

Ağbaba, “Virüs yüzünden 1 ilde 1 günde 20 kişi ölüyor; ama '81 ilde toplam 16 kişi öldü' deniliyor. Bu bir skandaldır” dedi.

Veli Ağbaba’nın bu paylaşımının ardından e-devlet cenaze bilgileri sistemine giriş engellendi. Sisteme girmek isteyen vatandaşlar, “Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık neden ile işleminiz tamamlanamadı” uyarısı ile karşılaşıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Attığımız ilk twitin hemen ardından e-devlette cenaze bilgileri sistemine giriş yasaklandı. En başından beri ısrarla altını çizdiğimiz şeffaflık, artık malesef bitip tükenmiştir. Sağlık Bakanlığı sistem kilitlemeyle uğraşacağına kamuoyuna gerçek bilgileri derhal açıklamalıdır!” dedi.

Ağbaba, E-devlet’ten indirdiği listenin tamamına ulaşabileceğini söyledi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fatih Terim, son Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen taburcu edildi

SONRAKİ HABER

Doç. Dr. Evren Balta: En kötü senaryoya hazırlık "İyi düşünelim iyi olsun" şeklinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...