13 Nisan 2011 10:51

KESK'ten greve destek

KESK MYK’sı, sağlık örgütlerinin 19-20 Nisan’da yapacağı grevi desteklediklerini açıkladı.Sağlık emekçilerinin, AKP Hükümeti’nin yıllardır uyguladığı sağlık politikalarının, insan sağlığına zararlarına, sağlıkçıların çalışma ve yaşama koşullarına olumsuz etkilerine dikkat çektiğine vur

KESK'ten greve destek
Paylaş

Sağlık emekçilerinin, AKP Hükümeti’nin yıllardır uyguladığı sağlık politikalarının, insan sağlığına zararlarına, sağlıkçıların çalışma ve yaşama koşullarına olumsuz etkilerine dikkat çektiğine vurgu yapılan açıklamada, 13 Mart  mitingi ile hükümetin bir kez daha uyarıldığı, ancak bu uyarının dikkate alınmadığı kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı’nın, 30 saati aşan aralıksız çalışma süreleri ile kölece çalışma koşullarını, sağlık hizmetinin niteliğini düşüren performans denetimini yaygınlaştırmaktan da geri kalmadığı vurgulanan açıklamada, TTB ve SES’in de içinde yer aldığı 10 sağlık örgütünün 19-20 Nisan’da aldıkları grev kararı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Hükümet politikaları sonucu piyasalaştırılarak ‘paran kadar sağlık’ anlayışının hakim kılındığı bir dönemde, sağlık emekçilerinin haklı olduğu kadar meşru olan kararlarını desteklediğimizi ve yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz” denildi.

Açıklamada, başta KESK olmak üzere, bağlı sendikaların üyeleri ve tüm kamu emekçileri, demokratik kitle örgütleri, meslek odaları ve siyasi iktidarın “sağlıksız” politikalarının muhatabı tüm vatandaşlar sağlık emekçilerinin grevine desteğe çağrıldı.

ADALETSİZ DÜŞÜK ÜCRET İSTEMİYORUZ

Gaziantep’te sağlık çalışanları, 19–20 Nisan günü yapacakları grevle ilgili basın açıklaması yaptı. Gaziantep SES ve Gaziantep-Kilis Tabip Odası’nın Devlet Hastanesi bahçesinde yaptıkları basın açıklamasında konuşan SES MYK üyesi Meryem Özsöğüt, geleceklerine sahip çıkmak için greve çıktıklarını belirterek, “O gün hizmet üretmeyeceğiz, o gün tüm sağlık kuruluşları acil servisler dışında çalışmayacak” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Lütfü Bay, “4-b, 4-c, sözleşmeli, taşeron, vekil gibi değişik statülerde, adaletsiz ve düşük ücretle çalışmak istemiyoruz. İş barışını tehdit eden döner sermaye ödemelerine mahkûm olmak istemiyoruz. Farklı katsayılar getirilerek hesaplanan ve bize bağlı olmayan kriterlerle yapılan ödeme sistemini istemiyoruz” şeklinde konuştu. Giderek kötüleşen çalışma koşullarına, güvencesiz çalışmaya zorlanmak, yasa, yönetmelik ve düzenlemelerle belirsiz ortamların yaratıldığını belirten Bay, “Sağlık çalışanları olarak mutlu değiliz. Sorunları görmezden gelenlere etkili bir uyarı olması dileğiyle 19–20 Nisan’da grevdeyiz” dedi.

SEYFİ DEMİRSOY’DAN GREVE ÇAĞRI

Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nde grevle ilgili yapılan açıklamada konuşan SES Yönetim Kurulu Üyesi Gülfidan Yıldırım, katkı, katılım payı ve ilave ücret ödemelerinin olmadığı,  erişilebilir, eşit nitelikli sağlık hizmeti sunmak istediklerini dile getirdi.

Performans sisteminin iş barışını bozduğunu, motivasyonu düşürdüğünü ifade eden Yıldırım, “Sağlık çalışanları olarak emekliliğe yansıyan eşit işe eşit ücret talep ediyoruz. 4-b, 4-c , sözleşmeli ve taşeron statülerde çalışmak istemiyoruz.  Angarya çalışmalarının sonlandırılmasını talep ediyoruz” dedi. Yıldırım söz konusu talepleri için 19-20 Nisan’da greve çıkacaklarını belirterek, hastalara da ücretsiz ve nitelikli sağlık hakkı için greve destek olma çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık-Sen’de usulsüz üyelik tespit edildi

SONRAKİ HABER

Sağlık meslek lisesi öğrencilerine staj sömürüsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa