29 Mart 2020 16:17

KYK yurtlarında kayıtlı öğrenciler: Mağdur ediliyoruz

Yurt dışından dönenlerin karantinaya alındığı KYK yurtlarında kayıtlı öğrenciler, kendilerinden kalmadıkları günlerin ücretinin istendiğini ve eşyalarının akıbetlerinden endişeli olduklarını söylüyor.

Fotoğraf: Şebnem Coşkun/AA

Paylaş

Yurt dışından dönen vatandaşlar için karantina alanı olarak kullanılan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kayıtlı öğrenciler, kendilerinden yurtta kalmadıkları günlerin ücretinin istendiğini, eşyalarının akıbetlerinden endişeli olduklarını söylüyor.

Yurtlarda kalan öğrencilere gönderilen açıklamalarda, kalmadıkları günlerin ücretini ödemeleri isteniyor. Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle üniveristeler 3 hafta tatil edildikten sonra memleketlerine dönen ve karantina nedeniyle yurtlardan gece yarıları apar topar çıkarılan öğrencilerden eşyalarını en kısa sürede gelip almaları da isteniyor.

Bazı yurtlar ise eşyaların paketlenip baza altları ve depolara kaldırıldığını ancak "sorumluluk kabul etmediklerini" belirtiyor.

Öte yandan karantinadaki yurttaşların öğrencilerin eşyalarına dokundukları görüntüler de sosyal medyaya yansımıştı.

Mağduriyetleri üzerine WhatsApp gruplarında örgütlenen öğrenciler, Twitter’da kampanya başlattı. 4 farklı KYK yurdundan öğrencilerin yazdığı açıklama metinleri, sosyal medyada paylaşıldı.

Resmi bir açıklama yapılması için #mağduretmekyk etiketiyle sosyal medya kampanyası başlatan öğrencilerin öncelikli talepleri şöyle:

  • Yurtta kalmadıkları sürenin ücretini ödememek, sonrasına ilişkin de yurt ücretlerine dair düzenlemenin netlik kazanması,
  • Eşyalarının durumu için yurt yönetimi tarafından hızlıca bilgilendirme yapılması,
  • İzinlerin de nasıl düzenleneceğini kapsayacak şekilde mağduriyet yaşanmaması, tüm belirsizliklerin giderilmesi.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kargo firmasında koronavirüs önlemi: Üst yönetim katına çıkmamız yasak

SONRAKİ HABER

Bir kadın işçi yazdı: Dışarı çıkma diyorlar, zaten dışarıda iş de yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...