29 Mart 2020 10:12

Tarlabaşı Dayanışması: Mültecilerle ilgili sürecin takipçisi olacağız

Tarlabaşı Dayanışması Avrupa’ya gitme umuduyla sınırda bekleyen binlerce mültecinin çeşitli illerdeki geri gönderme merkezi ve konaklama tesislerine yerleştirildiğini duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye’nin mülteciler için sınır kapılarını açacağız demesiyle birlikte yaklaşık bir ay boyunca Avrupa’ya gitme umuduyla Pazarkule Sınır Kapısı’nda bekleyen binlerce mülteci koronavirüs salgını nedeniyle illerdeki geri gönderme merkezi ve konaklama tesislerine yerleştirildi. Mültecilerin yaşadığı son duruma ilişkin Tarlabaşı Dayanışması Twitter hesabından yazılı bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada, kendileriyle iletişim halinde olan göçmenlerin yemek ve hijyen konusunda herhangi bir problem yaşamadıklarını ifade ettikleri aktarılarak, “Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” denildi.

2 Mart Pazar gününden 14 Mart Cumartesi gününe kadar toplamda 25 kişilik gönüllü ekipleri ile nöbetleşe olarak Yunanistan sınır hattında bulunduklarını belirten Tarlabaşı Dayanışma gönüllüleri, 13 Mart Cuma günü itibariyle sınır hattındaki göçmenlerin toplanıp Pazarkule sınır kapısında bulunan tampon bölgeye alınması ve bu bölgeye sivil inisiyatiflerin alınmama kararının verilmesinin ardından sahadan çekildiklerini belirtti. Açıklamada, “Ancak ilerleyen günlerde tampon bölgede bulunan gıda ve hijyen sorunun gündeme gelmesiyle 24 Mart günü tekrardan sahaya giderek bölgedeki göçmenlerle ve yetkili mercilerle görüşmeler yaptık. 27 Mart itibariyle tampon bölge tamamen boşaltılmış ve bir aylık süreç sona ermiştir” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Sahada bulunduğumuz temaslar neticesinde edindiğimiz bilgiye göre tampon bölgede bulunan yaklaşık 10 bin göçmen 14 gün karantina tedbirine uyulacak şekilde Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan yurtlara ve kamplara yerleştirilmeye başlanmıştır. İrtibatta olduğumuz kanallardan teyit ederek edindiğimiz bilgilere göre göçmenler Antep, Malatya, Çorum, Karabük, Çankırı ve Kırklareli illerinde bulunan alanlara yerleştirilmiştir. Göçmenler, yemek ve hijyen konusunda herhangi bir problem yaşamadıklarını ifade etmişlerdir.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TZOB Başkanı Bayraktar ve CHP'li Gürer’den koronavirüs sürecinde tarım uyarıları

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Utku Çakırözer: Kredi borçları ertelensin, faizler silinsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...