Türkiye'de koronavirüs: 131 ölüm, 9 bin 217 vaka | Türkiye'den gelişmeler (29 Mart)

Koronavirüs nedeniyle Türkiye'de yaşamını yitirenlerin sayısı 131; tespit edilen vaka sayısı 9217. Koronavirüs salgınına ilişkin Türkiye'den önemli gelişmeler ve açıklamalar...

.
21:32

Paylaş

TERİM VE ALBAYRAK’IN KOVID-19 TESTLERİ HENÜZ SONUÇLANMADI

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ve Abdurrahim Albayrak’ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonuçlarının negatif çıktığı açıklaması yalanlandı.

21:18

Paylaş

AĞBABA: KORONAVİRÜSTEN ÖLÜMLERİN GERÇEK BİLGİLERİ SAKLANIYOR

CHP'li Veli Ağbaba, İstanbul’da koronavirüsten 20 kişinin hayatını kaybettiğini ve isimlerin e-devlet'te yer aldığını duyurdu. Bunun üzerine e-devlet üzerinden cenaze bilgilerine giriş engellendi.

 

20:45

Paylaş

SOYLU: SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KOYABİLİRİZ

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'de hayat yüzde seksen durmuştu bundan 4-5 gün önce. Sokağa çıkma yasağı koyabiliriz. Güvenliğe, sağlığa, gıda tedariği yapanlara koymayacağız.

 

20:50

Paylaş

İÇİŞLERİNDEN YENİ GENELGE

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle, bu gece saat 00.01'den itibaren İstanbul, Ankara, İzmir'de taksilerin trafiğe çıkışları sınırlandırılacak.

20:17

Paylaş

ÇANAKKALE'DE BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Rize, Van, Malatya, Yozgat gibi illerin ardından Çanakkale'de de bir köy karantinaya alındı. Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Maltepe Köyü, koronavirüs nedeniyle 14 gün karantinaya alındı. Çanakkale Çan Kaymakamlığı bugün saat 22.00'den itibaren Maltepe Köyü'nde 14 gün süreyle karantina alınmasına karar verdi. 

 

 

 

 
19:54

Paylaş

MALATYA'DA İKİ MAHALLE KORONAVİRÜS NEDENİYLE KARANTİNAYA ALINDI

Malatya'nın Darende ve Arapgir ilçelerinde Ilıca ve Eğnir Mahallesi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapsamında karantinaya alındı.

19:17

Paylaş

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS NEDENİYLE ÖLENLERİN SAYISI 131'E YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 23 kişinin daha hayatını kaybettiğini, vaka sayısının ise 9 bin 217 olduğunu açıkladı. 

 

18:12

Paylaş

KOCAELİ'DE 7 AYLIK HAMİLE BİR KADININ KOVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Kocaeli'de 7 aylık hamile olan resim öğretmeni Şeyma Batmaz’ın Kovid-19 testi pozitif çıktı. Bebeğin hayatını kaybettiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

18:11

Paylaş

SANEL’DE BİR İŞÇİDE KORONAVİRÜS POZİTİF ÇIKTI

Maltepe Sanel’de bir işçinin Kovid-19 testi pozitif çıkarken, patron üretimi durdurmadı. Birleşik Metal-İş, tedbirler alınmadığı için işçilerin kaçınma hakkını kullanacağını belirtti.

15:57

Paylaş

AVM İŞÇİSİNDEN MEKTUP VAR

"Yeni çıkan genelgede de AVM’lerin kapatılması söylenildi. Bütün çalışanlar ücretsiz izne çıkarıldık. “Ne zaman açılırsa o zaman dönerseniz” denildi. Bütün sorularımız cevapsız kalarak mağazayı kapattılar. Evlerimizde maaşlarımız yatacak mı diye beklemeye girdik biz de. Haber geldi, kısa dönem çalışmaya başvurarak ücretlerimizi alabileceğimiz duyulunca biraz rahatlamıştık. Ama onun da şartları olduğunu öğrendik. ..."

15:45

Paylaş

ANKARA'DA TAKSİ VE İNTERNET UYGULAMALARIYLA ŞEHİRLERARASI YOLCULUK YASAKLANDI

Ankara Valiliği, koronavirüsle mücadele kapsamında Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla taksi ve benzeri araçların şehirlerarası toplu ulaşım aracına dönüşümüne neden olacak ya da internet tabanlı uygulamalar vasıtasıyla yolcu taşıması yasaklandığı duyurdu. Ayrıca pazar yerleri, hiper, süper ve küçük marketler dahil her türlü alışveriş mekanlarına da çocukların girişi yasaklandı. (Ankara/EVRENSEL)

15:43

Paylaş

EMEP KOCAELİ İL ÖRGÜTÜ: ÜCRETLİ İZİN HERKESİN HAKKI, HÜKÜMET DERHAL ADIM ATMALI!

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü, koronavirüs salgını Türkiye'de yayılmaya devam etmesine ve işçilerde pozitif bulgular görülmesine rağmen fabrikaların çalışmasını eleştirdi. Salgın nedeniyle Türkiye’de de her geçen gün can kaybı ve vaka sayısının arttığının belirtildiği açıklamada, "Hükümet, bilim insanlarının tüm uyarılarına rağmen sırf patronların kârı eksilmesin diye işçilerin ve ailelerinin sağlığı ile oynuyor, onları riske atmaya devam ediyor" denildi.

15:35

Paylaş

İZMİR BAROSU: İŞÇİLER ‘ÖLÜM YA DA AÇLIK’ İKİLEMİNDEN KURTARILMALI

İzmir Barosu yaptığı açıklamada, daha fazla kâr hırsıyla çalışmaya mecbur bırakılan işçilerin çok büyük bir tehdit altında olduğunu belirtti. İzmir Barosu hâlâ birçok işyerinin çalışmaya devam ettiğini ve çalışanların işe gelmeye zorlandığını ifade ederek, iş sağlığı ve güvenliği gereği yapılması gerekenlerin altını çizdi.

15:20

Paylaş

ANTEP’TE KAPLANSER HALI’DA BİR İŞÇİ KORONAVİRÜS ŞÜPHESİ İLE KARANTİNAYA ALINDI

Antep’te Başpınar 4. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Kaplanser Carpet’te çalışan bir işçi yüksek ateş şikâyetiyle gittiği İnayet Topçuoğlu Hastanesi’nde koronavirüs (Kovid-19) şüphesi ile karantinaya alındı. 3 gün önce Kovid-19 testi yapılan işçinin sonuçlarının pazartesi günü çıkması bekleniyor. Fabrika üretime ara verse de işçiler tedirginlik yaşıyor.

14:55

Paylaş

GIDA-İŞ: ATAKEY’DE KORONAVİRÜSE KARŞI GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Şeker-İş’in örgütlü olduğu Afyon’daki gıda fabrikası AtaKey’de işçilerin alınmayan önlemler nedeniyle şikayetçi olduğunu belirterek, gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Aslan işçilerin verdiği bilgileri paylaşarak koronavirüs salgınına rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını belirtti.

14:31

Paylaş

YTÜ’DE ÖĞRENCİLER DERSLERE ULAŞMAKTA ZORLUK ÇEKİYOR

Yıldız Teknik Üniversitesinde uzaktan eğitim sistemine dair problemler henüz çözüme kavuşmamışken üniversite rektörlüğü tarafından alınan kararda online derslerin işlendiği saatte tüm öğrencilerin dersi takip etmesi zorunlu tutuldu. Dersi takip etmeyen öğrencilerin ise devamsız olarak işleneceği belirtildi. Karara tepki gösteren öğrencilere, hocalar tarafından sunulan çözüm önerisi ise dönemi uzatmak ya da okulu dondurmak oldu.

14:16

Paylaş

TARLABAŞI DAYANIŞMASI: MÜLTECİLERLE İLGİLİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Tarlabaşı Dayanışması, koronavirüs salgını nedeniyle sınırdan alınıp illerdeki geri gönderme merkezi ve konaklama tesislerine yerleştirilen mültecilerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, kendileriyle iletişim halinde olan göçmenlerin yemek ve hijyen konusunda herhangi bir problem yaşamadıklarını ifade ettikleri aktarılarak, “Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” denildi.

12:10

Paylaş

LGS'DE ERTELEME SÖZ KONUSU DEĞİL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk ekranlarında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Bakan Selçuk, hızlı bir şekilde uzaktan eğitime geçildiğini, teknik ve içerikle ilgili hata ve sorunları gidermeye çalıştıklarını belirtti. Ziya Selçuk, uzaktan eğitim kararının 30 Nisan'a uzatıldığını, Bilim Kurulu tavsiye ederse 30 Nisan'dan sonra da bu şekilde devam edebileceklerini söyledi. Bakan Selçuk ayrıca, yüzde 20 dolayında öğrencinin internet erişimi ile ilgili sorunu olduğunu belirtti. Selçuk, LGS'nin ertelenmesinin henüz gündemde olmadığını söyledi.

10:27

Paylaş

FORD OTOSAN'DA 2 İŞÇİNİN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Üretime iki hafta ara verilen Ford Otosan'da, 2 işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün tarafından işçilere elektronik posta yoluyla gönderilen mesajda, 28 Mart itibarıyla 2 işçinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı aktarıldı. Ford Otosan'ın Gölcük, Yeniköy ve Eskişehir fabrikaları 19 ve 21 Mart itibarıyla üretime 2 hafta ara vermiş, Gölcük'te Transit üreten hattaki işçiler ise "Ambulans üretimi yapılacak" mesajıyla gönüllülük esasıyla işe geri çağrılmıştı.

10:05

Paylaş

EMEKLİNİN BAYRAM İKRAMİYELERİ 7-11 NİSAN'DA ÖDENECEK

Koronavirüs salgını nedeniyle bayram ikramiyesi ödemelerinin öne çekildiğini hatırlatan Selçuk, "Buna göre ikramiyeler, 4a (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre 17-18-19 olanlar için 7 Nisan; 20-21-22 olanlar için 8 Nisan; 23-24 olanlar için 9 Nisan, 25-26 olanlar için 10 Nisan'da, 4b (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan'da ödenecek. Yaklaşık 12 milyon emeklinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri 7-11 Nisan tarihleri arasında ödenecek" ifadelerini kullandı.

09:54

Paylaş

AKP'Lİ VEKİL İSMAİL TAMER'İN OĞLUNUN KORONAVİRÜS TESTİ SATTIĞI İDDİA EDİLDİ

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in oğlu Namık Tamer'in WhatsApp durumu üzerinden koronavirüs testi ön siparişi aldığı iddia edildi. Namık Tamer'in önceki gün paylaştığı iddia edilen iki ayrı 'durum' görselinde "Covid-19 Rapid Test için ön siparis alinir. Lütfen iletişime geciniz." ve "Covid-19 test kiti mevcut" yazıyor.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa