28 Mart 2020 10:58

CHP’li Veli Ağbaba’dan Sağlık Bakanına: Murat Sancak bu kitleri nasıl temin etti?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın Kovid-19 tanı kitlerini temin etmesine ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sorular yöneltti.

Fotoğraf: Murat Sancak

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. Soru önergesinde hükümete yakınlığıyla tanınan Ethem Sancak’ın yeğeni olan Murat Sancak’ın 100’den fazla Covid-19 tanı kiti temin ettiğini ve bu kitleri denerken çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaştığını hatırlatan Ağbaba; “Paylaşılan görüntüler tanı kiti bulamadığı için hayatlarından endişe duyan binlerce vatandaşımız başta olmak üzere kamuoyunun tepkisini çekmiştir” dedi.

Veli Ağbaba Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Murat Sancak’ın paylaşımlarıyla ilgili şu soruları sordu:

  • Murat Sancak’ın 97 Liraya satın aldığı Kovid-19 tanı kitleri hangi şirketten satın alınmıştır? Vatandaşların serbest piyasada bu tanı kitlerini 97 Lira karşılığında satın almaları mümkün müdür?
  • “Murat Sancak’ın söz konusu kitleri satın aldığını iddia ettiği CCA Sağlık Hizmetleri ... San ve Tic. Ltd. Şirketi, bu kitleri hangi yollarla temin etmiştir? Söz konusu şirketin sahibi veya ortakları kimlerdir?
  • Söz konusu iddialarla ilgili Bakanlığınız tarafından başlatılmış olan bir soruşturma var mıdır? 4- Söz konusu firmanın elinde kaç adet Kovid-19 test kiti mevcuttur?
  • Binlerce vatandaşımız test yaptırmak için tanı kiti yetersizliğinden günlerce sıra beklerken Kitlerin serbest piyasada satışı hala serbest midir? Serbest ise Bakanlığınızın bu konuda bir tedbir almamasının sebebi nedir?
  • Hayati öneme sahip test kitlerini hunharca kullanan ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaşan Murat Sancak isimli vatandaşla ilgili yasal bir işlem başlatılması hususunda Bakanlığınızın bir girişimi olmuş mudur?
  • Murat Sancak’ın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı faturayı CCA firması kabul etmemiş “Böyle bir fatura kesmedik.” diye beyan etmiştir. Bu durumda, eğer bu bir sahte faturaysa sahte fatura düzenleyen Murat Sancak hakkknda ne işlem yapılmıştır? Murat Sancak bu tanı kitlerini adı geçen firmadan satın almadıysa kitleri nasıl temin etmiştir?
  • Önerge tarihi itibariyle hangi şirketlerin elinde kaç adet Kovid-19 tanı kiti bulunmaktadır?
  • Bilimsel projeksiyonlara göre salgının ilerleyeceği de göz önünde bulundurulduğunda, bu tanı kitlerinin gelecekte karaborsaya düşmesini engellemek adına Bakanlığınız tarafından alınan tedbirler nelerdir?
  • Bakanlığınız tarafından satın alınan ve kamuoyunda “Hızlı sonuç veren tanı kitleri” olarak anılan bu kitlerin birim maliyeti ne kadardır?
  • Bakanlığınızın elinde bulunan toplam tanı kiti sayısı nedir? Bakanlığınız söz konusu firmadan daha önce Kovid-19 tanı kiti satın almış mıdır? (HABER MERKEZİ)

 {{400648}}

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Mahir Polat: İzmir’de salgınla mücadelenin önderi Tunç Soyer’dir

SONRAKİ HABER

EMEP: İşsizlik fonundan harcamak işçi sınıfının geleceğinden harcamaktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...