13 Nisan 2011 10:45

Sağlık-Sen’de usulsüz üyelik tespit edildi

TÜRK Sağlık-Sen’in açtığı dava sonucunda mahkeme Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen’in 44 ilde 5 Bin 333 kişiyi usulsüz üye yaptığına karar verdi. Mahkeme kararında, Türk Sağlık-Sen’in ise Bakanlık tutanağında yer alan 82 bin 854 üyesinin tamamının gerçek üye olduğuna ve Türk Sağlık-Sen’in 15 ü

Sağlık-Sen’de usulsüz üyelik tespit edildi
Paylaş

TÜRK Sağlık-Sen’in açtığı dava sonucunda mahkeme Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen’in 44 ilde 5 Bin 333 kişiyi usulsüz üye yaptığına karar verdi. Mahkeme kararında, Türk Sağlık-Sen’in ise Bakanlık tutanağında yer alan 82 bin 854 üyesinin tamamının gerçek üye olduğuna ve Türk Sağlık-Sen’in 15 üyesinin ise tutanağa dahil edilmediğine karar vererek Türk Sağlık-Sen’in üye sayısının 82 bin 869 olduğuna dikkat çekildi.

Mahkeme kararıyla 2009 yılında Türk Sağlık-Sen’in yetkili sendika olduğu hukuken tescil edilmiş oldu. 2009 yılı resmi gazetede yayınlanan kamu sendika üye sayılarında ise Sağlık-Sen yetkili sendika olarak açıklanmıştı.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “Mahkemenin bu tokat gibi kararı Türkiye’de kimin nasıl sendikacılık yaptığını ortaya koymuştur. Şimdi sıra bu usulsüzlüğü yapanların ve bu usulsüzlüğe göz yumanların yargı önünde hesap vermelerine gelmiştir” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise mahkeme kararının ILO’ya aykırı olduğunu iddia ererek, Türk Sağlık-Sen’de 10 bine yakın “usulsüz” üyelik tespit ettiklerini ileri sürdü. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

On çocuğu yetim kaldı

SONRAKİ HABER

KESK'ten greve destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...