27 Mart 2020 19:14

ODTÜ öğrencilerinden Pamukkale Üniversitesi proje sahası talanına tepki ​​​​​​​

ODTÜ Biyolojik Bilimler öğrencileri, Pamukkale Üniversitesi'ndeki BİYOM çalışma alanına iş makineleriyle girilmesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

ODTÜ Biyolojik Bilimler öğrencileri, Pamukkale Üniversitesi'nde Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BİYOM) çalışma alanı olan araziye iş makineleriyle girilmesine tepki gösterdi.

Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) bağlı Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BİYOM) çalışma alanı olan ve birçok araştırmanın yapıldığı arazi geçtiğimiz çarşamba günü rektörlük tarafından başlatılan kazı çalışmaları yüzünden iş makineleriyle talan edilmişti.

BİYOM’un profesörlerinden Prof.Dr.Fevziye Çelebi Toprak ve Prof.Dr.Ali Ramazan Alan, iş makinelerinin önüne yatarak talana direnmeye çalışırken üniversitenin özel güvenlik görevlilerinin orantısız müdahalesine maruz kalmışlardı. ODTÜ Biyolojik Bilimler öğrencileri ve Biyolojik Bilimlere bağlı topluluklar hocalarla ve BİYOM ile dayanışma içinde olduklarını belirttikleri bir açıklama yayınladı.

Bilime yeterince değer verilmediğini ve üniversite yönetimlerinin bilimsellikten uzak tutumlarından duydukları endişeyi belirttikleri açıklamada, “Bugün kazı çalışması için araştırma sahasının rektörlük tarafından yok edilmesi, bilme ve hocalarımızın emeklerine verilen değeri bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Üstelik bunun bizzat üniversite rektörlüğü tarafından, hatta ve hatta rektörün de kazı çalışmasına gelip tepki göstermesiyle yapılıyor oluşu da, ülkemizde üniversite yönetimlerinin geldiği vahameti bir kez daha gözler önüne sermiştir” denildi.

Çalışma alanlarının yok edilmesine, doğanın katledilmesine ve bilim insanlarının değersizleştirilmesine sessiz kalınmayacağı belirtilen açıklamada, “Hocalarımıza uygulanan şiddeti kabul etmiyoruz ve onlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu bildiriyoruz.Yaşamakta olduğumuz salgının tüm dünyaya öğrettiği şey bilime daha fazla değer verilmesi ve kaynak ayrılmasıdır” denildi.

Öğrenciler açıklamalarının devamında bilimin değerinin ancak salgın gibi zor koşulların ortaya çıktığı bu gibi günlerde anlaşıldığını vurgularken, Anadolunun tohumlarını araştıran ve çoğaltan bu çalışmanın değerinin ileride çok daha iyi anlaşılacağını hatırlatarak Pamukkale Üniversitesi’ndeki hocalarla ve BİYOM’la olan dayanışmalarını dile getirdiler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kara Kutu’yu inceleyen Teyit.org ekibi: Yanlış bilgi, insan hayatını riske atabilir!

SONRAKİ HABER

İBB’den meraklı çocuklar için koronavirüs rehberi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...