27 Mart 2020 11:55

Eğitim Sen Örgütlenme Sekreteri İsmail Sağdıç: Bu koşullarda LGS ertelenmeli

Uzaktan eğitimin 30 Nisan'a kadar uzatılmış olmasını değrlendiren Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri İsmail Sağdıç, LGS'nin ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri İsmail Sağdıç | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Okulların 30 Nisan’a kadar uzaktan eğitimle devam edecek olması ve Liselere Giriş Sınavı (LGS) sorularının ilk dönem konularından olacağı açıklamalarını Evrensel’e değerlendiren Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri İsmail Sağdıç, bu kararların ikinci dönemde okulların olmayacağı anlamına geldiğini söyledi. İlk dönem konularının öğrencilere hatırlatılmasının yanında sınav tarihinin de ertelenmesi gerektiğini ifade eden Sağdıç, “Bu yıl aynı zamanda 4+4+4 sisteminin ilk mezunları sınava girecek ve yoğunluk iki katına çıkacak. Bakanlık hızla bugüne kadarki politikalarından vazgeçerek akademik liselerin sayısını arttırmalı” çağrısında bulundu.

“SINAV ERTELENMELİYDİ”

Bu koşullarda MEB’in öncelikle sınavı ertelemesi gerektiğini belirten Sağdıç, “Böylece öğrenci ve veliler psikolojik olarak rahatlar. Henüz okulların açılmasında bile bir kesinlik yokken sınav tarihinde ısrar etmenin bir anlamı yoktur” dedi. Bakanlığın ayrıca çeşitli iletişim araçlarını kullanarak uzaktan eğitimle öğrencilerin ilk dönem konularını tekrarlayarak unutmamalarını sağlaması gerektiğini anlatan Sağdıç “Bunun için de öğrencilere her türlü teknoloji ve materyal destek ücretsiz sunmalıdır” diye öneride bulundu.

“AKADEMİK LİSELERİN SAYISI ARTIRILMALI”

4+4+4 eğitim sisteminin ilk mezunlarının da bu yılki LGS sınavına gireceğine bu yüzden sınava girecek öğrenci sayısının yarı yarıya fazlalaştığına dikkat çeken Sağdıç “Bu olağanüstü salgın yaşanmasaydı da liselere yerleştirmede öğrencileri ve velileri kaos bekliyordu” hatırlatmasında bulundu.  Yapılması gerekenin hızla akademik eğitim veren liselerin (fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu lisesi) sayısının arttırılması olduğunu söyleyen Sağdıç, “Bakanlık, bugüne kadarki okullaşma politikasından vaz geçmeli boş olan imam hatipleri ve meslek liselerini hızla akademik liselere dönüştürmeli. Öğrencilerin istediği liseye gitmesinin önünü açmalı ve bu sınav kaldırılmalıdır” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe Beko'da 1'i oyuncu 4 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı

SONRAKİ HABER

CHP’li Çakırözer'den Mart ayı basın raporu: 22 gözaltı, 9 tutukluluk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...