Türkiye'de koronavirüs nedeniyle can kaybı 92'ye yükseldi | Tüm gelişmeler (27 Mart)

Türkiye'de koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 92'ye yükseldi. Toplam vaka sayısı 5 bin 698 oldu.

.
02:43

Paylaş

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS SEFERLERİ VALİLİK İZNİYLE YAPILACAK

İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yayımladığı genelgeye göre, şehirler arası otobüs seferleri bugün (28 Mart Cumartesi) saat 17.00 itibarıyla valiliklerin izniyle yapılabilecek.

01:26

Paylaş

THY'DEN İÇ HATLARA SINIRLANDIRMA

Türk Hava Yollarından "İç hat seferleri İstanbul ve Ankara'dan bazı büyükşehirlere olacak şekilde sınırlandırıldı" açıklaması geldi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de resmi Twitter hesabından, "Sağlık Bakanlığımız Bilim Kurulu tavsiyeleri çerçevesinde Corona Virüsü ile mücadele kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tüm dış hat uçuşlar durdurulmuştur. İç hatlarda ise belirli sayıda özel izin ile THY tarafından uçuşlar yapılacaktır." açıklaması yaptı. (HABER MERKEZİ)

22:50

Paylaş

SAĞLIK ÇALIŞANLARI 3 AY GÖREVDEN AYRILAMAYACAK

22:32

Paylaş

ERDOĞAN KORONAVİRÜSE KARŞI KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirlere ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, yurt dışı uçuşlarının tamamen durdurulduğunu, özel sektörde esnek çalışma saatlerine geçildiğini ve şehirler arası seyahatlerin valilik iznine bağlandığını duyurdu.

21:08

Paylaş

ERDOĞAN SAAT 22.00'DE AÇIKLAMA YAPACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 22.00'de açıklama yapacağı duyuruldu. Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin yeni tedbirleri açıklaması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun kısıtlamaya yönelik tedbir tavsiyelerinin Erdoğan'a sunulduğunu duyurmuştu.

19:39

Paylaş

SAĞLIK BAKANI KOCA: TOPLAM CAN KAYBI 92 OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs salgınında yeni gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koca, "Daha ileri tedbirlere ihtiyacımız var. Sosyal hayatta teması azaltmamız gerekli" dedi.

Son rakamlara ilişkin bilgi veren Koca, toplam can kaybının 92 olduğunu açıkladı. Koca, "Bugün 17 kişiyi daha kaybettik. Can kaybı 92'ye yükseldi. 42 hasta iyileşerek taburcu oldu" dedi.

Sosyal medyada tepkiye neden olan Murat Sancak'ın şirketi üzerinden koronavirüs test kiti satın almasıyla ilgili soruya da yanıt veren Bakan Koca, "Şahısların veya özel bir kuruluşun kendi başına kit alarak bunu test ediyor olması asla kabul ettiğimiz bir durum değil. Gereken yapılmış olur" dedi.

19:30

Paylaş

BDDK, TAŞIT VE TÜKETİCİ KREDİ ERTELEMELERİNE DÜZENLEME GETİRDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, taşıt ve tüketici kredilerinde anapara, faiz ve taksit ödemelerinin erteleme taleplerinde orijinal vadenin sınırlayıcı olmayacağını belirtti.

 

19:22

Paylaş

HAYDARPAŞA LİMANI'NDA BİR GEMİ KARANTİNAYA ALINDI

NTV'nin son dakika verdiği bilgiye göre, Haydarpaşa Limanı'nda Ukrayna'dan gelen bir gemi koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı. (HABER MERKEZİ)

19:07

Paylaş

BAKAN SOYLU: KORONAVİRÜS NEDENİYLE 12 BELDE VE KÖY KARANTİNADA

NTV'de açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs nedeniyle toplam 12 belde ve köyün karantinada olduğunu bildirdi.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı koronavirüsle mücadele kapsamında, valiliklere gönderilen genelgede 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlıkları nedeniyle sokağa çıkma yasağı bulunanların motorlu araç muayenelerinin ertelendiğini bildirdi.

 

18:09

Paylaş

YURT DIŞINDAN GELEN 130 KİŞİ BOLU'DA YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Yurt dışından uçakla İstanbul'a gelen 130 kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Bolu'da Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurda yerleştirildi.

Yolcular, önceden boşaltılan Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Abant İzzet Baysal Üniversitesinin Gölköy Yerleşkesi'ndeki Hayreddin Tokadi Öğrenci Yurdu'nda kendileri için ayrılan odalara alındı. (AA)

 

17:58

Paylaş

SAĞLIK BAKANI KOCA BİLİM KURULU TOPLANTISININ ARDINDAN AÇIKLAMA YAPACAK

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi'nde saat 17.30'da toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın toplantının ardından saat 19.15'te basın açıklaması yapması bekleniyor.

 

17:42

Paylaş

ASKERİ ÖĞRENCİ ADAY BELİRLEME SINAVI ERTELENDİ

Milli Savunma Bakanlığı, koronavirüs nedeniyle askeri öğrenci aday belirleme sınavının ertelendiğini açıkladı. Açıklamada, "Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ) ÖSYM Başkanlığınca 14 Haziran 2020 tarihine ertelendi." denildi.

 

16:50

Paylaş

 

16:15

Paylaş

RİZE'NİN KENDİRLİ BELDESİ, KARANTİNA ALTINA ALINDI

Rize’nin Kendirli Beldesinde koronavirüs nedeniyle ölüm meydana geldi. Ardından 3 vaka daha tespit edilmesi üzerine belde ve beldeye bağlı 5 köy karantina altına alındı.

Kendirli Belediye Başkanı Alaattin Serdar, "Yapılması gereken tek seçeneğimiz vardı oda Beldemizin karantina altına alınması ve vatandaşlarımızın sağlık taramasından geçirilmesi" dedi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise “Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için Sağlık Bakanlığının izni ve onayıyla karantina altına alınmıştır" ifadeleri yer aldı.

15:46

Paylaş

TGS’DEN MATBAA ÇALIŞANLARI İÇİN ACİL ÖNLEM ÇAĞRISI

 

15:45

Paylaş

YKS MÜFREDATI GÜNCELLENDİ, KPSS TARİHLERİ BELLİ OLDU

 

 

15:44

Paylaş

GÖLCÜK TERSANESİNDE BİR İŞÇİYE KORONAVİRÜS TANISI KONDU

Gölcük Tersanesinde bir işçiye koronavirüs tanısı kondu ancak tersanede işçiler çalıştırılmaya devam ediyor. İşçiler bir an önce önlem alınarak tersanede üretimin durması gerektiğini söyledi.

12:27

Paylaş

YKS MÜFREDATI GÜNCELLENDİ, KPSS TARİHLERİ BELLİ OLDU

 

09:41

Paylaş

DİYANET, HAC İŞLEMLERİNİ İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR ERTELEDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 yılı hac ödemeleri taksitleri ve hac işlemlerini ikinci bir duyuruya kadar erteledi.

09:25

Paylaş

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ KADİR GÖKMEN ÖĞÜT'E KORONAVİRÜS TANISI KONDU

CHP Eski Milletvekili Diş Hekimi Kadir Gökmen Öğüt'ün koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Öğüt, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

08:07

Paylaş

YURT DIŞINDAN GELENLER KARANTİNAYA ALINIYOR

Kazakistan'dan gelen 130 kişi koronavirüs tedbirleri kapsamında Bolu'da yurtlara yerleştirildi.

KKTC'den geln 170 öğrenci ve 14 tır şoförü de Niğde'deki yurtlara yerleştirildi.

08:05

Paylaş

PATRON FABRİKAYA UĞRAMIYOR, İŞÇİ FAZLA MESAİYE BIRAKILIYOR

İşçiler, patronların salgından etkilenmemek için fabrikaya gelmediğini, kendilerinin ise fazla mesaiye bırakıldığını anlattı.

08:04

Paylaş

KARGO İŞÇİLERİ: SALGIN VE İŞSİZLİK ARASINDAYIZ

Koronavirüs salgınının doğuracağı tehlikelerden etkilenecek en riskli iş kollarından biri olan kargo dağıtımında çalışan işçiler çalışma koşullarından şikayetçi.

 

08:02

Paylaş

BÖLGE HASTANELERİNDE SAĞLIKÇILARIN KORUYUCU EKİPMANI EKSİK

Türk Tabipler Birliği(TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, sağlık emekçilerinin koruyucu ekipman eksikliği yaşadığını söyledi. Mardin Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Sağlam ise halkı koruma tedbirlerinin yeterli olmadığını belirterek, testlerin kısıtlı olduğunu söyledi.

 

08:00

Paylaş

THY, KORONAVİRÜS SALGINI NEDENİYLE NEW YORK-İSTANBUL UÇUŞLARINI DURDURDU

THY, Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, New York-İstanbul uçuşlarını durdurma kararı aldı.

 

07:59

Paylaş

CEVİZLİBAĞ ÖĞRENCİ YURDUNDA ÖĞRENCİLER APAR TOPAR ÇIKARILDI

Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilere yurdun karantina için kullanılacağı söylendi ve yurdu boşaltmak için kısa bir süre verildi. Öğrenciler mağdur edilmelerine tepki gösterdi.

 

07:56

Paylaş

PAZAR YERLERİNDE GIDA VE HİJYEN ÜRÜNLERİ DIŞINDA SATIŞ YOK

İçişleri Bakanlığı mahalle/semt pazarları hakkında 81 il valiliğine yeni genelge gönderdi.

Genelgeye göre mahalle, semt pazar yerlerinde vatandaşların sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gıda/temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda giyim, oyuncak, vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmeyecek.

 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa