26 Mart 2020 20:41

Ankara'da yaşlı çiftten örnek koronavirüs tedbiri

Ankara'da yaşlı bir çift, ziyaret ettikleri kızlarına koronavirüs teşhisi konulduğunu öğrenince sağlık ekiplerini çağırdı. Çiftin test sonucu negatif çıktı, apartman karantina altına alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Ankara'nın Esat semtinde oturan yaşlı bir çift, 10 gün önce ziyaret ettikleri İstanbul'daki doktor kızlarına koronavirüs teşhisi konulduğunu öğrenince telefonla sağlık ekiplerini çağırdı. 10 gündür evden çıkmayan çifti eve gelen sağlık ekibi test yapmaya götürdü. Çiftin test sonucu negatif çıkarken, bu süre zarfında apartman karantina altına alındı.

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında 65 yaş ve üzerindekileri vatandaşların sokağa çıkmasına kısıtlama getirilmişti. Ankara'nın Esat semtinde yaşayan yaşlı bir çift, örnek bir davranış gösterdi. 10 gün önce İstanbul Maltepe'deki bir devlet hastanesinde hekim olarak çalışan kızlarının yanından gelen çift, Ankara'ya geldikten sonra evlerinden hiç çıkmadı. Çiftin market alışverişi ise komşularının desteğiyle yapılıyordu.

Ancak yaşlı çift İstanbul'da kızlarının koronavirüs testinin pozitif çıktığını öğrendi. Çift bunun üzerine salgın için belirlenen hatları telefonla aradı ve yakın zaman önce koronavirüse yakalanan kızlarının yanından geldiklerini bildirdi. Durumun aktarılması üzerine eve gelen sağlık ekipleri, koronavirüs şüphesiyle çifti sağlık merkezine götürdü.

Evrensel'e konuşan komşuları, çiftin test sonuçları belli olana kadar apartmanın karantinaya alındığını ve sağlık ekiplerinin kendilerinden evden çıkamamalarını istediğini aktardı. Yapılan test sonucunda yaşlı çifte yapılan testin negatif olduğu öğrenildi.

ÖNCEKİ HABER

Rize Güneysu'da HES'çi şirket koronavirüsü bile fırsat bildi

SONRAKİ HABER

THY, koronavirüs salgını dolayısıyla New York-İstanbul uçuşlarını durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa