26 Mart 2020 06:21

İzmir Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Birimi işçileri sağlıkları için iş bıraktı

DİSK Genel-İş İzmir 2 No'lu Şubenin örgütlü olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı katı atık (yol süpürge) birimi işçileri koronavirüse karşı koruyucu önlemler alınmadığı için iş bıraktı.

Fotoğraf: Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube

Reklam

DİSK Genel-İş İzmir 2 No'lu Şubenin örgütlü olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı katı atık (yol süpürge) birimi işçileri koronavirüse karşı koruyucu önlemler alınmadığı için bugün iş bıraktı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, katı atık daire başkanı ve genel sekreter yardımcısı ile yaptıkları görüşmeleri anlatarak, “Koruyucu önlemlerin alınması ve dönüşümlü çalışma taleplerimiz vardı, ancak hiçbiri kabul edilmedi. Özelde kadın işçiler başta olmak üzere arkadaşlarımız tuvalet ihtiyaçlarını dahi göremiyor. Özellikle uzmanların sıklıkla ellerin yıkanması konusunda uyarıları var ancak sokakta çalışan işçi arkadaşlarımızın bu imkanı yok. İlgili daire genel sekreter yardımcısı ise buna çözüm olarak ‘Camiye gitsinler, yapacak bir şey yok’ diyor. Ancak hem camiler hem de kafeler, her yer kapalı olduğu için bu bir çözüm değil. Bizim için ise öncelikli olan durum, işçilerin sağlığı ve iyi koşullarda çalışmasıdır. Bu sebeplerden dolayı bugün sabah üretimden gelen gücümüzü kullanarak taleplerimiz için iş bıraktık” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube üyesi katı atık birimi işçileri sağlıkları için iş bıraktı

Reklam