26 Mart 2020 00:34

Yakınını kaybeden kişi: Özel kıyafetli görevli gömdü, korona mı değil mi söylemediler

Twitter'da kayınpederinin koronavirüsten ölmüş biri gibi gömüldüğünü yazan bir vatandaş isim belirtmemek kaydıyla yaşadıkları süreci Evrensel'e anlattı.

Fotoğraf: AA

Reklam

Özer AKDEMİR
İzmir

Sosyal medya hesabından kayınpederinin koronavirüsten ölmüş biri gibi gömüldüğünü yazan bir vatandaş isim belirtmemek kaydıyla yaşadıkları süreci Evrensel'e anlattı. Kayınpederinin maskeli ve koruyucu elbiseli 3 kişi tarafından, mezarı kireçlenerek gömüldüğünü belirten vatandaş, ne ölüm raporunda ne de kendilerine virüsten öldüğünün söylenmediğini aktardı. SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz da şeffaf olmayan bigilerle karşılaştıklarını belirterek “Gizli kalan, yanlış bilgi dedikodu şeklinde yayılır" dedi.

Telefonla ulaştığımız İzmirli vatandaş, çok sayıda gazete ve televizyondan arandığını belirterek “Korkuyorum. İşimden gücümden olmaktan korkuyorum" diyerek ismini vermek istemediğini söyledi. 61 yaşındaki kayınpederinin kalp kirizi geçirip 4 tane hastane gezdikten sonra hayatını kaybettiğini anlatan vatandaş "Hastanede korona testi de yapılmış ama sonuç açıklanmadı bize. Ama bütün işlemler koronaymış gibi yapıldı. Raporda herhangi birşey de yazmıyor" dedi.

MAHALLE BİZDEN TEDİRGİN

Kayınpederinin vefatından önce Sağlık Bakanlığı görevlilerinin mahalleye gelerek komşularına kendilerini sorduğunu aktaran vatandaş, “Şimdi herkes bize tuhaf bakıyor artık. Yan komşum kapıları dezenfekte ediyor. Bu süreçte hanıma, çocuğa ve kayınbiradere evinizden 14 gün çıkmayın demişler. Test falan yapmamışlar ama” diye konuştu.

Vatandaş kayınpederinin defin süreciyle ilgili de şunları anlattı: “Kayınpederi yıkamaya giremedik. Paldır küldür bir cenaze namazı oldu Doğançay Mezarlığında. Üç tane koruyucu kıyafetli kişi tarafından gömüldü kayınpederim. Bilsek korona olduğunu, adam zaten hastaydı, bulaşmış öldürmüş deriz. Ama hem korona mı değil mi bilmiyoruz hem de mahallede kapıdan dışarı çıkınca herkes bana bakıyor.”


"GİZLİLİK YANLIŞ BİLGİ VE DEDİKODUYA YOL AÇAR"

Eda AKTAŞ
İzmir

SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, sağlık emekçilerinde koronavirüsün pozitif çıkmaya başlamasının alınan önlemlerin yetersiz olduğunu gözler önüne serdiğini dile getirdi. Virüs bulaşan sağlık çalışanının 14 gün karantina işleminin evinde yapılmasını ve test yapılmıyor olmasını eleştiren Batmaz, bu durumun sağlık çalışanlarını ve ailelerini tedirgin ettiğine vurgu yaptı. Koronavirüs tanısından dolayı yaşanan ölümlere hastanelerin ‘Normal ölüm’ yazarak raporlar verildiğini duyduklarını söyleyen Batmaz, “Raporlara normal yazılması konusunda hekim arkadaşlara baskıların yapıldığını tahmin ediyoruz. Bu süreç geçene kadar gizli kalması için uğraşıyorlar. Şeffaflık diyoruz ama şeffaf olmayan bir süreçle karşılaşıyoruz. Doğru bilgileri ve yaşanan ölümleri daha ne kadar saklayabilirler?” dedi. Gizli kalanın yanlış bilgi ve dedikodu şeklinde yayılmaya başladığına dikkat çeken Batmaz “Bu sefer insanlar daha stres altına giriyor.  İllerin, hastanelerin ve yaşanan ölümlerin net şekilde açıklanmıyor olması belirsizliği arttırıyor. Gizlemek yerine açık açık belirtmek toplumu biraz daha rahatlatacaktır” diye konuştu.

Reklam