25 Mart 2020 19:25

Eğitim Sen İstanbul 7 No'lu Şube: Bakanlıklar günübirlik çözümlerden vazgeçsin

Eğitim Sen İstanbul 7 No'lu Şubesi, Küçükçekmece'deki okullardan 286 hizmet personelinin Küçükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesinde görevlendirilmesi kararına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Eğitim Sen İstanbul 7 No'lu Şubesi koronavirüs ile ilgili "İktidarın Hazırlıksızlığı Çalışanların ve Halkın Can Güvenliğini Tehdit Ediyor!" başlığı ile açıklama yayımladı. 

Eğitim Sen İstanbul 7 No'lu Şube Başkanı Mehmet Emin Kırşanlıoğlu imzasıyla yayımlanan açıklamada, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün talebi üzerine Küçükçekmece ilçesindeki çeşitli okullardan 286 hizmet personelininin Küçükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesinde görevlendirildiği hatırlatılarak "Bu durum, ülkemizi de etkileyeceği çok net bilinmekle beraber, ilgili kurumların bu salgın ve riskleri konusunda daha önceden hiçbir hazırlık yapmadıklarını çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu hazırlıksızlık, başlı başına vahim bir sorun olarak önümüzde durmaktadır. Bütün dünyayı kasıp kavuran bir küresel salgının ülkemizde yaratacağı etkilerin öngörülememesi ve bu etkilerle mücadele için gerekli ön hazırlıkların yapılmamış olması halkımıza sağlık hizmeti sağlamakla yükümlü kurumların bu sorumluluklarını gereği gibi yerine getirmeleriyle ilgili derin kaygılara neden olmuştur" denildi.

Salgın tehdidine karşı bütünlüklü bir mücadelenin esas olduğunu belirtilen açıklamada "Böylesine yaşamsal olan bir konuda herhangi bir eğitime tabi tutulmadan, önceden bilgilendirilmeden, kendini ve hizmet vereceği kesimin güvenliğini gözetecek önlemler öğretilmeden, personel için koruyucu malzeme ve teçhizat sağlanmadan okullarda görevli olan çalışanların hastanelere kaydırılmış olması kabul edilir bir durum değildir. Bu uygulama hem söz konusu personel ve aileleri, hem de hizmet verilmesi hedeflenen insanlar için ciddi riskler barındırmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Eğitim Sen, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına bu yanlıştan dönme çağrısında bulundu: "Temel olan, söz konusu kamusal hizmetlerin, alanlarında yeterli donanıma sahip personel aracılığıyla verilmesidir. Bir personel takviyesi yapılacaksa bunun önceden planlanması, gerekli eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının yapılması, personelin can ve sağlık güvenliğinin gerektirdiği önlemlerin alınması bu tür hizmetlerin olmazsa olmaz koşullardır. Her iki bakanlık bu gerekleri yerine getirerek personel görevlendirmesi yapmalı ve günübirlik çözümlerle durumu kurtarmaya çalışmaktan vazgeçmelidir" (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Meslek lisesi öğrencisi: Nasıl geçineceğimizi düşünmüyorlar

SONRAKİ HABER

Koronavirüs günlerinde kültür sanat manzaraları: Kitap basmamız mümkün görünmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...