26 Mart 2020 01:33

Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi: Belirsizlikler içerisinde sınava hazırlanmak

Üniversiteye hazırlanan öğrenci: Eksik konuların nasıl tamamlanacağı soru işareti. Maddi imkanı olanlar bu durumun üstesinden gelebilecekken dershane ya da ek ders imkanı olmayanlar çaresiz kalacak.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi
Ankara

Yanımızdaki insanlarla, sıra arkadaşlarımızla dahi yarışır bir pozisyona sürüklendiğimiz ve birbirimizin üstüne basarak yükselmeye zorlandığımız böyle bir eğitim sisteminde sınava hazırlanan bir öğrencinin psikolojisi zaten allak bullak oluyorken bir de koronavirüsün ülkemizde yayılmasının etkisiyle herkes dağılmış durumda. Bu süreçte “Sınav ertelenebilir”, “Belli konular sınava dahil edilmeyebilir” gibi belirsiz açıklamalar hepimizi daha çok yıpratıyor. Yıllarca ve aylarca emek verdiğimiz bir yolda bizim gösterdiğimiz çaba bize geri dönmüyor ve söz konusu eğitim bizim eğitimimiz olmasına karşın birçok şey öğrencilerin önüne engel olarak çıkarılıyor. Geleceğimiz ve şu anda da sağlığımız güvence altına alınmamaya devam ediliyor.

Son günlerde birçok öğrenci açısından eksik konuların nasıl tamamlanacağı kafalarda soru işareti oluştururken özel ders imkanı olanlar bu durumu kolayca halledebilecek, bazı dershaneler bu duruma çözümler üretmeyi deneyecektir. Ancak günümüz yaşam standartlarında dershaneye dahi gidemeyen birçok öğrenci mevcut. Görüldüğü gibi bir yerde maddi imkanı olanlar bu durumun kolayca üstesinden gelebilecekken dershane ya da ek ders imkanı olmayanlar çaresiz kalacak. Ortaya yine büyük bir eşitsizlik tablosu çıkıyor. Eşit koşullarda, eşit imkanlarla hareket edemeyen bizler yine aradaki sınıf farkının biraz daha çarpıcı duruma geldiği bir sürecin içerisindeyiz. İki öğrenciyi aynı standartlarda yan yana getiremeyen bu sistem şu an aradaki uçurumu daha da derinleştiriyor. Eğitimin parasallaştırılmasının sonuçlarını bugün virüs nedeniyle iki kat daha fazla hissederken bundan sonraki süreçlerde de bu politikaların bizi farklı yerlerden vurabileceğini söyleyebiliriz. Eğitim hakkı her anlamda parasız bir şekilde her öğrencinin hakkıdır. Durum, bir öğrencinin parası ne kadarsa eğitimi o ölçüde olacak şekle vardığı için birçok öğrencinin stresi katlanarak artıyor.

ÖNCEKİ HABER

Hastane çalışanı 33 yaşındaki Dilek Tahtalı koronavirüsten hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

SES Aksaray Şube Yöneticisi Birsen Seyhan: Sağlık sistemi pul pul dökülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...