25 Mart 2020 04:16

Koronavirüs sonrası, yedi ülkeden 2 bin 721 öğrenci Türkiye'ye getirildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, koronavirüsün ardından 7 ülkeden 2 bin 721 öğrencinin Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, koronavirüs salgınının ardından 7 ülkeden 2 bin 721 öğrencinin, tahliye işleminin tamamlanarak Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ülkemize yönelik uçuşları durdurulan İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır ve KKTC'de geçici olarak bulunan ve dönmek isteyen öğrencilerimizin tahliye işlemleri tamamlanmış, 2721 öğrencimiz Türkiye'ye getirilmiştir" dedi.

“14 GÜN KARANTİNADA KALACAKLAR”

Öğrencilerin, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının koordinasyonunda ulaşımlarının sağlandığını kaydeden Oktay, "Kovid-19 tedbirleri kapsamında öğrencilerimiz 14 gün karantinada kalacaktır " ifadelerini kullandı.

İTALYA'DAN 401 ÖĞRENCİ SAMSUN’A GELDİ

İtalya'dan uçakla Samsun'a getirilen Türkiyeli öğrenciler, koronavirüs tedbirleri kapsamında gözlem altında tutulacakları Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlara yerleştirildi.

Ateşi yüksek çıkan bazı öğrenciler, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

Tedbir amaçlı 14 gün boyunca yurtlarda gözlem altında tutulacak öğrencilerin daha sonra yapılacak kontrollerinin ardından evlerine gönderileceği öğrenildi.

Öte yandan Sudan ve Mısır'dan Sivas'a getirilen öğrenci ve ailelerden oluşan 135 kişi, sağlık kontrollerinin ardından KYK yurtlarına yerleştirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüsten etkilenen esnafların kredileri 3 ay ertelenecek

SONRAKİ HABER

Lübnan, koronavirüs nedeniyle ekonomik tedbirler aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...