24 Mart 2020 21:42

HDP'li Hatimoğuları: Yurt dışındaki işçilerin dönüşü için gerekli koşullar sağlansın

HDP Milletvekili Tülay Hatimoğuları, Türkiye'ye dönmek isteyen yurt dışındaki işçilerin gerekli önlemler alınarak dönmesinin sağlanmasını istedi.

Tülay Hatimoğuları | Fotoğraf: CHP Basın

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğuları, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dönmek isteyen yurt dışındaki işçilerin gerekli önlemler alınarak Türkiye'ye dönmesinin sağlanmasını istedi.

Başta Kuveyt ve Suudi Arabistan olmak üzere çok sayıda ülkede çalışan yurttaşların kendilerine ulaşarak çalışamadıkları için ülkeye dönmek istediğini aktaran HDP Milletvekili Tülay Hatimoğuları, gerekli sağlık önlemlerin alınmasını talep etti. Uçuşların iptal edildiğini de hatırlatan Hatimoğuları, Dışişleri Bakanlığından yetkililere konunun ayrıntılarını aktardıklarını belirterek, "Uçuşların oldukça riskli olduğu bilinen bir gerçektir. Gerekli koşulların hazır olması yurttaşlarımızın sağlığı için önemlidir. Bu koşullar sağlandıkça Türkiye’ye intikalleri gerçekleşebilecek. Ancak bunun zaman alabileceği de bilinmelidir. Türkiye’ye gelmek isteyen yurttaşlar şu ana kadar konsolosluklara başvuru yapmamışlarsa, başvurularını gerçekleştirmeliler. Yurt dışında işçilik yapan yurttaşların yeme, içme, barınma ihtiyaçları varsa karşılanması için konsolosluklar devreye girmelidir" dedi.

Yurttaşların yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da sağlıkları için koronavirüs salgınına karşı alınması gereken tüm önlemleri almalarını isteyen Hatimoğulları, "Yurt dışında çalışan işçilerin durumunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki bir bütün olarak bu tehlikeyi hep beraber atlatırız. Bunun için daha çok dayanışmaya ve bilinçli davranmaya ihtiyacımız var" diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüs salgını nedeniyle uçuşu iptal edilenlere yeni haklar tanındı

SONRAKİ HABER

Kocaeli’de iki günde 489 firma kısa çalışma ödeneğine başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...