24 Mart 2020 20:05

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay avukat İsrafil Kumbasar'a saldırıyı savundu

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Devlet Bahçeli'ye yönelik açıklamaları sonrası sosyal medyadan da hedef alınan avukatın darbedilmesini savunan bir paylaşım yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sosyal medyadaki açıklamaları nedeniyle tepki çeken avukat İsrafil Kumbasar'a yönelik saldırıyı savunan bir paylaşım yaptı. Kumbasar'ın saldırı sonrasındaki fotoğrafını paylaşan Akçay, "Bu yakışıklı(!)kim? Şerefsizlik testi pozitif çıkmış diyorlar" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ağır eleştiriler yönelten ve Bahçeli’ye hakaret ettiği gerekçesiyle ülkücülerin tepkisini çeken avukat İsrafil Kumbasar, saldırıya uğradı. Kumbasar gittiği semt pazarında 5-6 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Kumbasar'ın darp edildiği ana ait görüntüler, sosyal medyada da paylaşıldı.

Gazete Duvar'ın haberine göre darp edilen Kumbasar, saldırının ardından çektiği fotoğrafını Facebook hesabından yayınladı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, Kumbasar’ın fotoğrafını Twitter hesabından “Bu yakışıklı(!)kim? Şerefsizlik testi pozitif çıkmış diyorlar” ifadesiyle paylaştı.

Paylaşımıyla ilgili gazeteci Nevşin Mengü’nün “Paylaşımı yapan bir milletvekili! Diyecek söz bulamıyorum” eleştirisine yanıt veren Akçay, “Tabii ki söz bulamazsınız, liderimize ve partimize yönelik bunca çirkef saldırılara bugüne kadar bir karşı sözünüzü duymadık. Yoksa bu adi mahluk sizin iç sesiniz midir?​” ifadelerini kullandı.

Twitter’da da “ÜlküOcakları HesapSorar” etiketi en çok paylaşım yapılan başlıklar arasında yer aldı ve saldırıyı savunan paylaşımlar yapıldı.

Kumbasar “Şu Devlet Bahçeli’ye corona bağışlayacak bir tane hayırsever yok mu” paylaşımı yapmıştı.

Kumbasar, Yeni Çağ gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı dönemde, 2004 yılında da saldırı uğramıştı. Saldırganlar arasında dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alişan Satılmış’ın da bulunduğu iddia edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sırrı Süreyya Önder: İnfazda eşitlik en temel insani haktır

SONRAKİ HABER

Adli konulara ilişkin süreler 30 Nisan'a kadar durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...