24 Mart 2020 18:47

Pentagon: Koronavirüs krizi aylarca sürebilir

Video konferans aracılığı ile ABD ordusu mensuplarının sorularını yanıtlayan ABD Ordu Generali Miley ve Sekreter Esper, ABD’de koronavirüs krizinin birkaç ay daha sürmesini bekledikleri yanıtı verdi

Fotoğraf: School of Media and Public Affairs at GWU / Flickr (CC-BY-SA 2.0)

Paylaş

ABD Savunma Sekreteri Mark T. Esper ve ABD Ordu Generali Mark A. Milley ile Genelkurmay üyelerinin katıldığı ve internet üzerinden canlı yayınladıkları açıklamada ABD ordu mensuplarının koronavirüse dair önceden gönderdiği sorular okunarak cevaplandırıldı.

Savunma Bakanlığı ABD ordusu içinde bu zamana kadar 174 koronavirüs vakası tespit edildiğini açıklayarak, bu sayının cuma günkü sayıyı ikiye katladığını belirtti. ABD'de yaşamını yitirenlerin sayısı ise 667 oldu. 

ABD Savunma Sekreteri Esper, krizin ne kadar sürmesini beklediklerine dair soruya, “Sanırım Çin, Güney Kore ve Hong Kong örneklerine bakarak en az birkaç aylık bir plan yapmamız gerekiyor” yanıtını verirken, ABD Ordu Generali Milley, ABD’deki sürece bakarak bu krizin “8 ile 10 hafta, belki 12 hafta olmak üzere üç aylık” bir süreye yayılabileceğini söyledi. Sürecin bu kadar uzamasının ABD’de gerçekleşmese bile diğer kimi ülkelerde gerçekleşebileceğine dair uyarı yapan Milley, “Mayıs, Haziran, hatta Temmuz’a kadar uzayabilir. Ama bunu atlatacağız. Bu kriz kimi ülkeleri iflas noktasına getirebilir. Bu belli ülkelerde politik kaosa neden olabilir” ifadelerini kullandı. 

Esper, ABD’nin müttefiklerine destek olacağını ancak düşman tehditlerine karşı teyakkuzda oldukları mesajı vererek, “Koronavirüs, düşmanları veya potansiyel düşmanları güvenlik durumumuza, hazırlığımıza karşı farklı şekillerde aksiyon almaya itebilir” dedi.

AA'nın haberine göre ABD ordusunda koronavirüs testi pozitif çıkanların sayısı 321'e yükseldi. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Bakan Selçuk: 7 milyar liraya yakın asgari ücret desteği vereceğiz

SONRAKİ HABER

Sırrı Süreyya Önder: İnfazda eşitlik en temel insani haktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...