25 Mart 2020 00:16

Nakış işçisi: 15 günde virüs gerilemezse işsiz kalacağız

"Bütün ülkeler iş garantisi ve temel ihtiyaçların karşılanma garantisini verirken biz ev kredisinde yapılan kolaylığı uçak biletinde yapılan indirimi nasıl karnımızı doyuracak hale getireceğiz?"

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Nakış işçisi
Bursa

Merhaba;

Atölyemizde geçtiğimiz cumartesi gününe kadar 10 kişi çalışıyorduk. Virüsün ülkemizde ilk vakanın dillendirilmesinden sonra patron atölyenin kapatılma ihtimalini dillendirilmeye başlamıştı zaten. Son bir hafta da bulunduğumuz sanayide her gün bir işyeri kapanıyordu. 

Sonunda sıra bize de geldi. Cumartesi sabahı apar topar bir toplantı yapıldı patron kendisinin de zor durumda olduğunu, hükümetin açıkladığı paketin ne kendilerine ne bize bir faydası olmadığını, bu durumda çalışmanın herkes için tehlikeli olduğu ve bir destek olmadığı için ücretleri ödeyemeyeceğini söyledi. Patron ilk 15 gün için senelik izinlerin kesileceğini, olmayanların borçlanacağını ama bu 15 günlük süreden sonra virüsün gerilememesi ve piyasanın açılmaması durumunda çıkışların olacağını, kendi gücünün de sınırlı olduğunu duyurdu.

İçinde olduğumuz durum bu ve etrafımızda herkes tam olarak bunu yaşıyor. Hepimiz birden şunları soruyoruz: Kiramızı nasıl ödeyeceğiz? Zaten kredi kartı desteği ile hayati bir ay geriden yaşıyorduk şimdi bu yükü nasıl kaldıracağız? Faturalarımız, kredilerimiz ve en önemlisi parası olanların yaptığı gibi stok yapacak paramız olmadığı için tenceremizi kaynatacak aşı alacak parayı nereden bulacağız?

Bütün ülkeler iş garantisi ve temel ihtiyaçların karşılanma garantisini verirken biz ev kredisinde yapılan kolaylığı uçak biletinde yapılan indirimi nasıl karnımızı doyuracak hale getireceğiz? Zaten kriz kelimesini duymaktan bıkmıştık alım gücümüz kalmamıştı şimdi üstüne çalışma şansımız da kalmadı. Sendikalar, STK’lar ve emekten yana tüm kesimler zor durumdayız. İşte şimdi işçilerin yanında durmanın tam vakti değil mi...

ÖNCEKİ HABER

Hükümetin cinsel suçlarda indirim yapma hazırlığına kadınlardan tepki

SONRAKİ HABER

Cinsel suçları affeden infaz indirimi paketine tepki: Salgın bahane, planlar devrede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...