24 Mart 2020 12:38

Feray Aytekin Aydoğan: Yıllardır okullarda olanlar ekranlarda evlere yansıdı

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, EBA TV'de Adnan Menderes'in idam görüntülerinin ve ilahilerin yayınlanmasına "Yıllardır okullarda olanlar ekranlarda evlere yansıdı" yorumunu yaptı.

Fotoğraflar: EBA TV yayınından ekran görüntüsü; @denizyurdakul, @SiyahCnbyz, @ozer_akdemir/Twitter

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle okullar tatil edilirken uzaktan eğitim kapsamında TRT EBA TV ekranlarında ders aralarında idam görüntüleri ve ilahilerin yayınlanmasını Evrensel'e değerlendiren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, bu tablonun uzun yıllardan beri okullarda yaşandığına dikkat çekti. Dün ekranlar aracılığıyla bu görüntülerin bütün evlere girmiş olduğunu ifade eden Aydoğan “Eğitim müfredatının tamamı bilimi yok sayan kavramlar üzerine inşa edildi. Dolayısıyla tanık olduğumuz görüntüler bu sürecin bir parçası” diye konuştu.

"OKULLARDA YAŞANANLAR EVLERE YANSIDI"

TRT ekranlarından yayınlanan EBA TV ile yapılan uzaktan eğitim ilk günden itibaren büyük tepki topladı. Ders aralarında ilahi dinletilmesi ve Adnan Menderes’in idam görüntülerinin yayınlanması, uzaktan eğitimin neden olduğu güçlüklere bir de kaygıyı ekledi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, 18 yıllık AKP iktidarı ve 4+4+4 sistemiyle birlikte bu tarz ders içerikleri ve görsellerinin kitaplarda yer almaya başladığını ifade ederek “Dün ise bu ekranlar aracılığıyla bütün evlere girmiş oldu” dedi. Bütün uyarı ve taleplerine rağmen MEB’in bu işin planlanmasını kendileriyle yürütmediğini anlatan Aydoğan “Hükümet, bilimi ve kamusal eğitimi görmezden geliyor, bu idam görselleri de bu politikalarının bir yansıması” ifadelerini kullandı.

Tekrar edilen bu yanlış politikaların öğrencilerde telafisi olmayan davranışlara yol açabileceğine işaret eden Aydoğan, “Eğitim emekçileri ve bilim insanları olarak bu fotoğraflarla biz ne yazık ki her gün karşılaşıyoruz. AKP iktidarı 18 yıldır kendi yeni rejim politikaları uğruna eğitimi böyle şekillendiriyor. Kamusal, bilimsel, laik eğitimin terkedilmesi kararlılıkla işletiliyor” diye konuştu.

"BİLİMSEL EĞİTİM TALEBİ YÜKSELTİLMELİ"

Bütün müfredatın değerler eğitimi üzerine kurulduğunu ve bu değerler eğitiminde de bilimin, insan, toplum ve doğa yararının olmadığının altını çizen Aydoğan, “Eğitim müfredatının tamamı bilimi yok sayan kavramlar üzerine inşa edildi. Fen dersinde, Evrim Teorisi anlattığı için sürgün edilen arkadaşımız oldu. Dolayısıyla tanık olduğumuz görüntüler bu sürecin bir parçası” dedi.

Koronavirüs salgınıyla baş etmeye çalıştığımız bir süreçte bile iktidarın kendi politikalarını dayatmaya çalıştığına dikkat çeken Aydoğan, “Bilimsel eğitimin nasıl önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Tüm yurttaşlar veliler, eğitimciler ve öğrenciler dahi olmak üzere kamusal ve bilimsel eğitim talebi için seslerini ortaklaştırıp yükseltmeli. Bu örgütlü karanlığı ancak bu şekilde dağıtabiliriz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

DEÜ sağlık emekçileri koşullarının iyileştirmesi için çözüm arıyor

SONRAKİ HABER

“İnfaz rejiminde değişiklik, yargı krizinin yarattığı sonuçları ağırlaştıracak”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...