23 Mart 2020 15:55

ABD’de ulusal muhafızlar harekete geçirildi

New York, Washington ve California eyaletlerinde toplumsal olay ve doğal afet durumlarında yarı zamanlı görev yapan ulusal muhafızlar aktivite edildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınının en yoğun görüldüğü New York, Washington ve California eyaletlerinde toplumsal olay ve doğal afet durumlarında yarı zamanlı görev yapan ulusal muhafızları aktivite ettiklerini duyurdu.

Trump, Beyaz Saray’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile Mücadele Görev Gücü’nün günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu.  New York, California ve Washington’ın Kovid-19 salgınından en çok etkilenen eyaletler olduğuna işaret eden Trump, “Bu eyaletlerin virüsle mücadelesine yardımcı olmak için bu bölgelerde ulusal muhafızları aktivite ettik” dedi. Trump, ayrıca bu eyaletlerde yeni yatak kapasitesi sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA) Başkanı Peter Gayno da yaptığı açıklamada, ulusal muhafızların görevlendirilmesine ilişkin, “Bu, bir sıkıyönetim ilanı değildir. Ulusal muhafızlar, eyalet valilerinin yönetiminde olacak” ifadelerini kullandı. Birçoğu sivil hayat yaşayan ve yarı zamanlı orduda görev alan ulusal muhafızlar, hem eyaletlerin hem de federal hükümetin yönetimi altında bulunuyor.

POLİSLER ARASINDA KORONAVİRÜS SALGINI

New York Polis Departmanı (NYPD) Komiseri Dermot Shea, yaptığı açıklamada 98 kişide Kovid-19’a rastlandığını duyurdu. Söz konusu kişilerden 70’inin üniformalı polis, 28’inin ise sivil çalışan olduğunu kaydeden Shea, 3 kişinin şu anda hastanede yattığını aktardı.

Öte yandan New York’taki Kovid-19 testlerini yapan Presbyterian Tıp Merkezinin laboratuvarında cumartesi günkü testlerin yarısının pozitif çıktığı belirtildi. Presbyterian Operasyon Şefi Doktor Laura Forese, yaptığı açıklamada, önceki gün 500 test yaptıklarını ve bu testlerin 250’sinin pozitif sonuç verdiğini belirterek, “Bu çok yüksek bir rakam” dedi.

Forese, test kitlerinin azlığı nedeniyle bazı kişilerde virüs şüphesi olsa bile eve göndermek zorunda kaldıklarını da vurguladı. (AA)

 

ÖNCEKİ HABER

Otokar, 25 Mart'tan itibaren üretime 14 gün ara verecek

SONRAKİ HABER

KESK'ten kayyum atamasına tepki: AKP koronavirüs sürecini fırsata çeviriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...