23 Mart 2020 13:39

Sağlık örgütleri: Şeffaflık, kısmi çalışma ve ücretsiz sağlık hizmeti verilmeli

Ankara Tabip Odası ve KESK Ankara Şubeler Platformu, koronavirüs salgını nedeniyle şeffaflık, kısmi çalışma ve ücretsiz sağlık hizmetinin gerekli olduğunu vurguladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK Şubeler Platformu ve Ankara Tabip Odası toplum sağlığının korunması ve salgının gerileterek durdurulmasına yönelik talepleri Sağlık meslek örgütlerinin sağlık emekçilerine yönelik hazırladığı 20 maddelik talep listesi ile birlikte kamuoyuna duyurdu. Açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’nün ülkelere, “Covid-19 salgını ile mücadelede sağlık emekçileri ve temsilcileri ile birlikte hareket edin önerisi ise dikkate alınmamıştır” denildi.

KESK Ankara Şubeler Platformu ve Ankara Tabip Odası adına açıklamayı yapan Sultan Saygılı, sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesinin sonuçlarının acı bir şekilde tüm dünya tarafından yaşandığını belirterek kamu kurumlarının çalışanlarına ve halkla aktardığı bilgilerde tamemen şeffaf davranması gerektiğini, siyasal iktidarın sağlık meslek örgütleriyle koordineli çalışmayı esas alması gerektiğini ve her koşulda toplumun şeffaf bilgilendirilmesini talep etti. 

Açıklamada önem ve aciliyet gerektirmeyen kurumların kısmı çalışmaya geçmesi, özel hastanelerin koronavirüsle ilgili her türlü muayenede ücretsiz hareket etmesi, sağlık emekçilerinin ihtiyaçlarının acilen karşılanması, mültecilerin boş olan TOKİ konutlarına yerleştirilmeleri, halkın su, elektrik, doğalgaz borçlarına son verilmesi ve kritik durumdaki mahkumların bir an önce tahliyesi talep edildi. Ayrıca kamu kurumlarının salgınla mücadelede eylem planları hazırlamaları gerektiği de talepler arasında yer aldı.

"SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN EKİPMANLARI KARŞILANSIN KHK’Lİ EMEKÇİLER GÖREVE BAŞLASIN"

Sağlık hizmetlerinin yeniden yapılanması, tesisler arası yönetimsel farklılıkların bu kriz döneminde kaldırılması talep edilerek tüm sağlık tesislerinin tek bütçe uygulamasına geçmesi istenen açıklamada, sağlık emekçilerinin kişisel koruyucu ekipmanlarının eksiksiz karşılanması gerektiği ve tüm sağlık emekçilerinin belirli periyotlar halinde kontrollerinin yapılması gerektiği, KHK ile ihraç edilen sağlık emekçilerinin görevlerine başlamaları, Covid-19'un işçi sağlığı ve güvenliği konusu olarak ele alınması gerektiği vurgulandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler haklarının gasbedilmesini istemiyor

SONRAKİ HABER

Seydikemer'de devrilen forkliftin altında kalan işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...