13 Nisan 2011 10:37

YARGI-SEN’in kapatma davası bugün başlıyor

ANKARA Valiliğinin Yargıçlar ve Savcılar Sendikasının (YARGI-SEN) kapatması istemiyle açtığı dava bugün başlıyor.Davayı izlemeye açık çağrıda bulunan YARGI-SEN, örgütlenme özgürlüğüne darbe vurulduğuna dikkat çekti. Yargıç ve savcıların ilk ve tek sendikal örgütlenmesi olan YARGI-SEN, A

YARGI-SEN’in kapatma davası bugün başlıyor
Paylaş

ANKARA Valiliğinin Yargıçlar ve Savcılar Sendikasının (YARGI-SEN) kapatması istemiyle açtığı dava bugün başlıyor.
Davayı izlemeye açık çağrıda bulunan YARGI-SEN, örgütlenme özgürlüğüne darbe vurulduğuna dikkat çekti. Yargıç ve savcıların ilk ve tek sendikal örgütlenmesi olan YARGI-SEN, Ankara Valiliğinin kapatma davası açarken, yargıç ve savcıların sendikal örgütlenmelerini hukuksal güvence altına alan Türkiye’nin taraf olduğu altı uluslararası sözleşmenin görmezden gelindiğine dikkat çekti.

YARGI-SEN, “12 Eylül 1980 askeri darbesinin soruşturulduğunu ve 12 Eylül askeri darbesinin -7- sayılı bildirisine, ‘Sendikaların faaliyetlerinin durdurulduğu ve sendika yöneticilerinin TSK güvencesine alındığı’nın konu edildiğini” anımsattı.

YARGI-SEN Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Ülkemizde hukuk alanındaki ilerleme, hukukun üstünlüğü yerine ‘darbe hukukunda’ kendisini göstermektedir. 12 Eylül askeri yönetiminin silah zoruyla uygulamaya koyduğu senaryo, darbe hukukundaki değişim, dönüşüm ve ilerlemeden olsa gerek, günümüze uyarlanarak tekrar sahneye konulmaktadır. Askeri darbe ortamından beslenen ve hukukun üstünlüğünü hiçe sayan sivil güç odakları, örgütlenme özgürlüğüne yönelik saldırı ortamını meşru göstermek ve amaçlarına ulaşabilmek için, hukukun dışına çıkarak kamu yetkisi ve yargı gücünü, bir silah gibi kullanmak istemektedirler” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Mezopotamya Demokratik Değişim Partisi kuruldu

SONRAKİ HABER

Ricciardone: Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...