21 Mart 2020 15:28

Hasta yakını koronavirüs servisine alınmadı diye hastane güvenliğini bıçakladı

İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde bir hasta yakını, karantina servisine girmesine engel olan güvenlik görevlilerini bıçakladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Maltepe'de bulunan Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde koronavirüs tedavisi gören annesini görmek isteyen Murat D. karantina uygulanan kata çıkılmasına engel olan 2 güvenlik görevlisini bıçakladı. Saldırgan polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Olay saat 16.00 sıralarında  Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde meydana geldi. İddialara göre göre koronavirüs şüphesiyle hastane yatırılan annesini görmek isteyen Murat D. karantina servisine girmek istedi. Hastane güvenliği karantina katına girilemeyeceğini ve yasak olduğunu söyleyerek izin vermedi. Bunun üzerine Murat D. ile güvenlikçiler arasında tartışma yaşandı. Tartışma diğer görevlilerin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Bir süre sonra tekrar hastaneye gelen saldırgan elindeki bıçakla kendini engelleyen güvenlikçilere saldırdı. Olayda Minur Bağtur ile Ferhat Kırmızı bıçakla yaralandı.

SALDIRGAN YAKALANDI, BİR GÜVENLİK GÖREVLİSNİN DURUMU AĞIR

İhbar üzerin ola yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler saldırganı hastanede yakalayarak gözaltına aldı. Polis merkezine götürülen zanlının soruşturması devam ediyor.

Bıçaklı saldırıda yaralanan güvenlik görevlilerine ilk müdahalesi olay yerinde yapıldı. Saldırıda ağır yaralanan güvenlik görevlisi Minur Bağtur Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak ameliyata alındı. Saldırıda hafif yaralanan Ferhat Kırmızı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Olayı gören bir hasta yakını “Hasta yakını içeri girmek istedi, güvenlikçiler de yasak olduğunu söyleyerek izin vermedi. Bıçaklamış ama onu görmedim. Polisler geldi yakaladı yapanı. Güvenlikçilerden biri ağırdı başka hastaneye götürdüler” diye konuştu. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’dan geldi, ateşlendi, yine de test yaptıramadı

SONRAKİ HABER

MediaMarkt koronavirüs sebebiyle geçici olarak mağazalarını kapatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...