20 Mart 2020 07:34

"Adanalı 6 vatandaş Hafter güçlerince alıkonuldu" iddiası

Adanalı 6 kişinin 7 Şubat'ta Libya'da Hafter güçleri tarafından alıkonulduğunu söyleyen CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, vatandaşlardan o tarihten beri haber alınamadığını aktardı.

Müzeyyen Şevkin | Fotoğraf: Basın bülteni

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Libya’da Hafter güçleri tarafından kaçırılan vatandaşların akıbetinin bilinmediğini, Türkiye’deki ailelerin de perişan bir hayat yaşadığını paylaştı.

Şevkin, Türkiye’nin dış politikasındaki yanlışlar nedeniyle yurt dışındaki birçok vatandaş mağdur edildiği gibi Türkiye’deki ailelerin de perişan olduğunu ifade etti. Şevkin, Libya’nın doğusunda, özellikle Trablus merkezli Zaviye, Kasır, Sirte, Bingazi Bölgelerinde çalışan işçilerin, Hafter güçleri tarafından “casus” veya “terörist hücresi” diye etiketlenerek alıkonulduğunu aktardı.

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Şevkin, Adanalı Halil Gözel, Nurettin Çalık, İlker Sağlık, Yusuf Gürün, Vahit Kiraz ve Doğan Kıssa’nın 7 Şubat Cuma günü Libya’nın Sirte şehrinde Hafter güçleri tarafından kontrol bahanesiyle alıkonulduğunu, ardından Bingazi şehrine götürüldüğünü belirtti. O tarihten bu yana haber alınamayan vatandaşların ailelerinin endişeli bekleyişinin sürdüğünü kaydeden Şevkin, “Libya’daki Türk vatandaşlarına karşı yürütülen kirli savaş için alınan önlemler var mıdır, varsa nelerdir” diye sordu.

LİBYA’DA KAÇ VATANDAŞIMIZ ALIKONULDU?

Libya’da Hafter güçleri tarafından alıkonulan Türkiye vatandaşlarının sayısını da sorgulayan Şevkin, şu sorulara yanıt istedi:

  • Türk işçi ve vatandaşlarına neden ‘casus’ veya terörist’ muamelesi yapılmaktadır?
  • Hafter güçleri tarafından alıkonulan vatandaşlarımızın son durumları ile ilgili Bakanlığınıza ulaşan bilgi var mıdır? Varsa nelerdir?
  • Dışişleri Bakanlığı, Libya’da alıkonulan Türk vatandaşlarının Türkiye’deki aileleri ile iletişim kurmuş mudur?
  • Ailelerin endişeleri giderilecek midir?
  • Alıkonulan vatandaşlarımız dışında Libya’da yaşayan, çalışan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik tedbirler alın mışmıdır? Alınmışsa nelerdir?

(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gıda-İş: Koronavirüse karşı çay üreticileri ve ÇAYKUR işçileri için önlem alın

SONRAKİ HABER

İzmir'de hastanelerde belirsizlik, sağlık çalışanında endişe hakim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...