20 Mart 2020 06:53

İBB’den koronavirüse karşı yeni kararlar: Toplu taşımada sefer sayıları azalıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı yeni kararlar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açıklandı. 7/24 ulaşım sonlandırılıyor, toplu taşıma sayısı azalıyor.

Fotoğraf: Yasin Aras/AA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ekibiyle telekonferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdikten sonra, canlı yayına çıktı. İmamoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle aldıkları yeni kararları paylaştı.

7/24 ULAŞIM SONLANDIRILIYOR

İmamoğlu, cumartesi ve pazar günleri 7/24 verilen ulaşım hizmetlerinin sonlandırılacağını söyleyerek, diğer saatlerde de toplu taşımanın azaltılacağını belirtti. 

60 yaşın üzerindeki vatandaşlara seslenen İmamoğlu, “Çok elzem olmadıkça, lütfen başta toplu taşıma araçları olmak üzere toplu alanlardan uzak durun. Evinizde izole olun. Belediyeyi ilgilendiren bir husus olursa lütfen belediyeyi arayınız” dedi.

PAZAR YERLERİNDE SADECE GIDA TEZGAHLARI OLACAK

Sağlık çalışanları için de İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yeni adımlar atacaklarını ifade eden İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait 35 ambulans bulunduğunu hatırlatarak, “İBB'nin de 35 adet ambulansı bu süreçte koronavirüs'e karşı hazırlandı. Şüpheli ya da hasta taşıma işlemlerine son derece güvenli 35 ambulansımız vatandaşlarımızın emrinde olacak” dedi.

İmamoğlu, pazar yerlerinin temizleneceğini, aralıklı tahtalar şeklinde kurulacağını ve sadece gıdaya dönük tezgahların açılacağını duyurdu.

“DEZENFEKTE İSTASYONLARI KURULACAK”

“Aralarında taksi, taksi dolmuş ve minibüslerin de olduğu 25 binden fazla aracı dezenfekte etmek için İstanbul’un çeşitli noktalarına bugünden itibaren, 100 adet dezenfekte istasyonu kuruyoruz” diyen İmamoğlu, “Tüm şoför arkadaşlarımızı istasyonlarımıza davet ediyoruz. Size yer duyuruları yapılacak” ifadelerini kullandı.

“OTOBÜS SEFERLERİ AZALTILACAK”

İşe gidiş ve dönüş saatleri dışında, tüm toplu taşımada azaltmaya gidileceğini belirten İmamoğlu, yeni tarifelerin istasyonlar ve sosyal medya aracılığıyla vatandaşlara duyurulacağını söyledi.

 

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Bakanı Selçuk: Koronavirüs nedeniyle iki sınav daha ertelendi

SONRAKİ HABER

Kemal Kurkut davasında 3 yıldır adalet sağlanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...