20 Mart 2020 06:00
Son Güncellenme Tarihi: 20 Mart 2020 13:02

Bakanlık binası önünde gözaltına alınan muhasebeciler serbest bırakıldı

ASMMO yöneticileri, koronavirüs tedbirleri kapsamında taleplerinin karşılanmaması üzerine Maliye Bakanlığı binası önünde eylem yaptı. Gözaltına alınan muhasebeci ve mali müşavirler serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMMO) yöneticileri, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tedbirlerde taleplerinin yer almamasına tepki göstererek eylem yaptı. Beyan ve bildirimlerin ertelenmesini isteyerek kendilerini Hazine ve Maliye Bakanlığı önüne zincirlediği için gözaltına alınan muhasebeci ve mali müşavirler serbest bırakıldı.

Kornavirüse karşı açıklanan ekonomik pakette mali müşavirler olarak taleplerinin karşılık bulmadığını belirten ASMMO Başkanı Ali Şahin, “Muhasebe bürolarında şirketlerin muhasebe departmanlarında çalışan, dijital ortamda gönderdiği beyannameleri hazırlamak için müşterilerle ve onların çalışanlarıyla temas kurmakta, kimlerin elinden çıktığı dahi bilinmeyen binlerce fatura ve belgelere temas ederek beyan ve bildirmlerde bulunmaya çalışılmaktadır. Bu nedenle 120 bin meslek mensubumuz  en büyük risk grubu  içerisinde yer almakta, çalışanları aileleri ve yakın çevresi dikkate alındığında 1 milyon kişi konavirüs tehdidi altındadır” dedi.

Açıklanan tedbirler  kapsamında vergi ve SGK ödemelerinin uzatılmasını düşünen yetkililerin beyan ve bildirimlerin uzatılmasını düşünemediğini ifade eden Şahin, oysa meslek odası olarak Gelir İdaresi Başkanlığı'na taleplerini ilettiklerini söyledi. Sağlıklı koşullarda mesleklerini icra edebilmek için ofislerini kapatmak istediklerini belirten Şahin, “hiçbir beyan ve bidlirim insan sağlığından daha değerli olamaz” dedi. Şahin bu nedenle Mart ayındaki KDV1, KDV2, muhtasar, damga vergisi, turizm katkı payı, SGK beyan ve bildirimlerinin ertelenmesini istedi.

GÖZALTINDAKİLER SERBEST BIRAKILDI

Basın açıklamasının ardından gözaltına alınan ASMMO Başkanı Ali Şahin, Başkan Yardımcısı Nurali Keleş Yardımcısı, Uğur Taşkıran, Faruk Adıgüzel serbest bırakıldı.

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüs önlemleri tarım işçilerine uğramadı

SONRAKİ HABER

İkinci yargı paketi: Kişi duruşmaya katılmasa da karar verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...