20 Mart 2020 05:36
Son Güncellenme Tarihi: 20 Mart 2020 09:48

Ticaret Bakanı Pekcan'dan koronavirüs açıklaması: Meyve ve sebzeler elle seçilmeyecek

Koronavirüse karşı yeni önlemler aldıklarını açıklayan Bakan Pekcan, "Ambalajsız satılan yaş sebze ve meyveler tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca hijyenik koşullarda satışa sunulacak" dedi.

Ruhsar Pekcan | Fotoğraf: AA

Paylaş

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yeni önlemler aldıklarını açıkladı. Pekcan, "Market, manav ve pazarda ambalajsız satılan yaş sebze ve meyveler tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca hijyenik koşullarda satışa sunulacak" dedi.

Ticaret Bakanı Pekcan, koronavirüs salgınına ilişkin olarak aldıkları yeni önlemleri açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Pekcan, iç ve dış ticaretin kesintisiz akışını sağlamak ve sektörlerin olumsuz etkilenmemesi için çalıştıklarını ifade etti. Pekcan, perakende ve toptan satışlara yönelik alınan tedbirleri şöyle sıraladı:

  • Market, manav ve pazar yerlerinde ambalajsız şekilde satılan yaş sebze ve meyveler tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satışa sunulacak.
  • Belediyelerce pazar yerleri ile toptancı hallerinde dezenfeksiyon çalışmaları ihmal edilmeyecek gerekli ve yeterli hijyen önlemleri alınacak.
  • Pazar yerlerinde tezgah aralıkları mümkün olduğunca geniş tutulacak, tezgah aralarında geçiş yerlerinde sıkışıklığa neden olacak kasa ve ambalajlar bulundurulmayacak.
  • Pazar yerleri, toptancı halleri ve diğer satış yerlerinde çalışan ve görev yapan herkes hijyen konusunda bilgilendirilecek ve hijyen kurallarına uygun davranacak.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüs tedbirleri kapsamında at yarışları da ertelendi

SONRAKİ HABER

Koronavirüs önlemleri tarım işçilerine uğramadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...