20 Mart 2020 19:14

Koronavirüs salgını nedeniyle eve kapandık, ne izlesek?

Koronavirüs nedeniyle evden çıkamıyoruz. Okullar tatil, halk evinde. Televizyonlarda yakın zamanın sevilen dizilerini yeniden izleyebilirsiniz.

Fotoğraf:: Unsplash

Paylaş

Koronavirüs nedeniyle okullar tatil, dükkanlar kapandı, evlerden çıkamıyoruz. Ne yapacağız, nasıl vakit geçireceğiz? Televizyonlarda bir şey yok diyenlere hem neşeli hem de psikolojimizi düzenleyebilecek daha önce izlediğimiz ancak bugünlerde kafa dağıtmak için yeniden izleyebileceğimiz 5 yabancı 5 Türk yapımı dizi önerimiz var.

Lucifer: Cehennemin Efendisi olmaktan bıkan Lucifer (Şeytan), Los Angeles’ın ihtişamlı ve ışıltılı deliliği uğruna hakimiyetini sürdüğü cehennemi terk edip, bu şehirde Lux adında bir mekan açıp artık fani bir yaşam sürüyor. Kardeşi(melek), babası(tanrı), Dedektif Chloe Decker, yardımcısı Maze ile yaşadıkları keyifle izlenecek türden. Bu arada Lucifer'in iptal edilmesinin ardından dizinin fanları sosyal medyada dizinin devam etmesi için büyük kampanyalar başlattılar Twitter'da. "Luciferi Kurtar" etiketi günlerce dünya gündeminde ilk sıralarda kalmayı başardı ve dizinin devamı şimdi Netflix’te izlenebilecek.

The Big Bang Theory: En büyük zevkleri kuantum fiziğine kafa yormak olan üstün zekalı iki arkadaş, güzel bir kızla karşılaşınca ne yaparlar? The Big Bang Theory, işte o karşılaşma anında gerçekleşen büyük patlama ve sonrasını anlatan bir komedi dizisi...

The Simpsons: Henüz ilk sezonuyla birlikte hem hayranlar, hem de eleştirmenler tarafından Amerikan ailesinin televizyonda ekranlarındaki en gerçekçi ve en komik tasvirlerinden birisi olarak nitelendirilen The Simpsons, Springfield kasabasının en çılgın ailesi. Yıllara meydan okuyan Simpsons güncelliğinden hiçbir şey kaybetmiyor.

Chuck: Uluslararası teröristler, suikastçılar, silah kaçakçıları... Beynine indirilen bilgilerle kendini birdenbire hükümetin tüm sırlarına vakıf yürüyen bir bilgisayar olarak bulan Chuck Bartowski’nin zoraki bir şekilde başladığı “ajancılık oyunu” keyifli anlar geçirmenizi sağlıyor.

How I Met Your Mother: 2030 yılı… Ted Mosby çocuklarına anneleri ile nasıl tanıştığını anlatıyor ve kendimizi 2005 yılında buluyoruz. Ted, Marshall ve Lily, Barney Stinson ve Robin Charles Scherbatsky Jr. yaşadıkları bugünlerde bir nebze olsa da yüzümüzü gülümsetebilir.

TÜRK YAPIMI DİZİLER

Yabancıların yanına 5 tane de Türk yapımı dizi ekledik.

Hatırla sevgili: 50'ler'den 80'lere dek uzanan bir yakın tarih dönem dizisi olan Hatırla Sevgili, bugünler de yeniden izlenebilecek diziler arasında.

7 numara: Aynı üniversitede okuyan ve aileleri başka şehirde yaşayan dört kız arkadaş ve bakkal Vahit'in saf, taşralı amca oğulları… Sevgi, paylaşma, kan bağı olmasa da aile olabilme…  Ve elbette politik göndermeleri… 7 Numara dönemin en sevdiğimiz dizileri arasında yer alıyor.

Leyla İle Mecnun: Mecnun’un hırkası, babası ve büyük aşkı Leyla, Erdal Bakkal, İsmail abi, Yavuz Hırsız… Leyla'yı etkileyebilmek için sürekli peşinden koşan Mecnun'un rüyasında bir gece Aksakallı bir Dede giriyor ama bu dede rüyalarda değil, Mecnun’un evinde yaşıyor. “İsmail abi” “Hooop”

1 Kadın 1 Erkek: En azından 5000 yıl öncesine dayanan bir mesele bu. Kadın ve erkek, birbirine zıt ama beraber olmadan da yapamayan doğanın en problemli çifti belki de. "Bir Kadın Bir Erkek" ise bu problemli, nevrotik ilişkinin 21.yy'daki en komik hali!

Avrupa yakası: Aslı’nın dergisi, Volkan’ın ünlü olma sevdası, “Soldan soldan gelen” ağrılarla İffet ve evin babası Tahsin… Hiç unutulur mu Avrupa Yakası? Sütçüoğlu ailesinin yaşadıkları yeniden izlenebilir. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi şubatta yüzde 12,38 arttı

SONRAKİ HABER

İSİG İzmir Temsilcisi Mustafa Güven: İşten atmalar yasaklansın, faturalar ertelensin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...