19 Mart 2020 09:15

Eski sevgilisini 7 aylık bebeğini düşürmesi için dövdürdü, tahliyesini istedi

7 aylık hamile eski sevgilisi F.A'yı iş arkadaşına 35 bin lira vererek dövdüren Tamer Oktay Kara ve şiddeti gerçekleştiren Ümit Özpehlivan'ın yargılandığı dava görüldü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, ayrıldığı hamile sevgilisi F.A'yı, 7 aylık bebeğini düşürmesi için iş yeri arkadaşına 35 bin liraya dövdüren Tamer Oktay Kara, yargılandığı davada, F.A’nın kürtaj yaptırmadığını, kendisini evliliğe zorladığını ileri sürdü.

Adapazarı'da geçen yıl 27 Kasım günü yaşanan olayda, 31 yaşındaki 7 aylık hamile F.A, bir kişinin saldırısına uğradı. Kadının ilk anda kapkaççı zannettiği saldırgan, F.A'yı feci şekilde dövdü. Ardından da çantasını alıp, kaçtı.

Olay yerinde yapılan incelemede F.A’ya ait çanta çöpte bulunurken, çantadan hiçbir şey alınmamış olması polisin şüphesini çekti. Görgü tanıklarının ifadelerine başvurup, olay yerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, F.A’nın ayrıldığı sevgilisi Tamer Oktay Kara ile aynı fabrikada çalışan arkadaşı Ümit Özpehlivan'ı gözaltına aldı. Tamer Oktay Kara ifadesinde, arkadaşı Ümit Özpehlivan’dan, 35 bin lira karşılığında hamile olan eski sevgilisine 'gasp' süsü vererek saldırmasını, böylelikle bebeği düşürmesini amaçladığını anlattı. Tamer Oktay Kara ve Ümit Özpehlivan tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Sakarya 6.Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya F.A, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı ile Tamer Oktay Kara'nın avukatı katıldı. Tutuklu sanıklar Tamer Oktay Kara ve Ümit Özpehlivan, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle katıldı. F.A, tutuklu sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Tamer Oktay Kara ise olayda suçu olmadığını, Ümit Özpehlivan'ın olayı gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Kara, F.A'nın kürtaj yaptırmadığını ve kendisini evliliğe zorladığını savunarak, tahliyesini talep etti. Özpehlivan ise Tamer Oktay Kara’nın kendisine olayı yaptırdığını belirterek, tutuksuz yargılanma talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. M.M.’nin tanık olarak dinlenmesine, olaydan sonra dünyaya gelen ve 'Uzay Asaf' adı verilen bebeğe DNA testi yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerinde karantina koğuşları: 7 kişilik koğuşta 45 kişi kalıyor, bu nasıl önlem?

SONRAKİ HABER

Koronavirüs salgınında evde kalanlar için, yazar ve şairlerden kitap önerileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa