13 Nisan 2011 10:27

Belgesel kazandı, hakaretçi başkan mahkum oldu!

BELGESEL Yönetmeni Rüya Arzu Köksal’ın İnebolu’da belgeselinin gösterimini engelleyen Belediye Başkanı “Hakaret” Suçundan suçlu bulundu. Rüya Arzu Köksal’ın “Son Kumsal” adlı belgeselinin gösterimini 22 Temmuz 2008 yılında engelleyen ve Köksal’a hakaret eden Belediye Başkanı İdris G&

Belgesel kazandı, hakaretçi başkan mahkum oldu!
Paylaş

BELGESEL Yönetmeni Rüya Arzu Köksal’ın İnebolu’da belgeselinin gösterimini engelleyen Belediye Başkanı “Hakaret” Suçundan suçlu bulundu. Rüya Arzu Köksal’ın “Son Kumsal” adlı belgeselinin gösterimini 22 Temmuz 2008 yılında engelleyen ve Köksal’a hakaret eden Belediye Başkanı İdris Güleç’le ilgili Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) Hukuk Danışmanı Av. Burhan Gün 20 Ağustos 2008 tarihinde İnebolu Cumhuriyet Savcılığına verdiği şikayet dilekçesi üzerine Belediye Başkanı hakkında “hakaret” suçundan kamu adına ceza davası açılmıştı.

İki buçuk yıl süren yargılamanın ardından İnebolu Sulh Ceza Mahkemesi: “Sanığın 87 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına” karar verdi.

BSB Üyesi ve Belgesel Yönetmeni Rüya Arzu Köksal, “Son Kumsal”ın gösterimini engelleyen ve kendisine hakaret eden İdris Güleç hakkında, ayrıca tazminat davası da açacaktır.

BSB Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Bu hukuksal sonucun, belgesel sinema ve belgeselciler için ciddi bir kavşak, örgütlü mücadeleleri içinse çok önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Memet Fuat Ödülleri sahiplerini buldu

SONRAKİ HABER

Kültür Bakanı, tiyatroyu değil Erdoğan'ı savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...