19 Mart 2020 09:02

Siverek'te cinsel istismar faillerine 24 yıl hapis cezası

Siverek'te bir çocuğu istismara maruz bırakan ağabeyi ve dayısı hakkında 24'er yıl hapis cezası verildi.

Siverek Adalet Sarayı | Fotoğraf: MA

Paylaş

Siverek'te A.B. adlı çocuğu istismara maruz bırakan ağabeyi ve dayısı hakkında daha önce verilen ve eksikliklerin giderilmesi için bozulan davada yeniden 24'er yıl hapis cezası verildi.

Urfa'nın Siverek ilçesinde A.B. adlı çocuğu istismar eden ağabeyi M.B. ve dayısı M.İ. hakkında açılan davanın temyizden sonraki 2'nci duruşması Siverek 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanıklar, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya bağlandı. Üzerlerine atılı suçlamayı kabul eden sanıklar, istismarı gerçekleştirenin yalnızca kendileri olmadığını ifade ederek tahliye talep etti.

Mahkeme, İstinaf Mahkemesinin işaret ettiği eksiklerin giderildiğini belirterek, her iki sanığa ayrı ayrı "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 24'er yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, ayrıca fiilin gerçekleşmesinde "Cebir, şiddet kullanarak zorla alıkoyma" olmadığını savunarak, sanıklar hakkında bu suçlamaya ilişkin beraat kararı verdi.

NE OLMUŞTU?

Siverek 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, A.B.'nin "Şikayetçi değilim" diyerek anlattığı istismar olayı ifadesi üzerine gözaltına alındıktan sonra tutuklanan dayı ve ağabey hakkında "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan ayrı ayrı 24'er yıl hapis cezası vermişti. Çocuk ve bebeği ise, devlet korumasına alınmıştı. Daha sonra Antep Bölge Adliye Mahkemesi 17'nci Ceza Dairesi, 10 Ekim 2019 tarihinde çocuğun doğum raporunun eksik olduğunu, yaş tespitinin yapılmadığını, ağabeyin askerden geldiği döneme işaret ettiği için askere alınış, izin ve askerliğin bitim tarihinin tespit edilmediğini belirterek, eksik evrakların tamamlanması için dosyayı yerel mahkemeye geri göndermişti. (Urfa/MA)

ÖNCEKİ HABER

"Sağlıkçılara yeterli ekipman verilmezse salgının taşıyıcısı konumuna gelirler"

SONRAKİ HABER

Cezaevlerinde karantina koğuşları: 7 kişilik koğuşta 45 kişi kalıyor, bu nasıl önlem?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa