19 Mart 2020 08:46

Bakan Koca: Aytaç Yalman'la birlikte koronavirüsten ölen kişi sayısı 3 oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı ve yaşamını yitiren sayısının 3'e yükseldiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca | Fotoğraqf: Aytuğ Can Sencar/AA

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) milletvekillerinin Koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin sorularını yanıtlıyor.

Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

VAKA SAYIMIZ 3 OLDU

“Sayın Paşamız Aytaç Yalman Paşa'nın vefatıyla ilgili net ifade etmek istiyorum. Eski GATA denilen hastanemize müracaat ediliyor. Gelir gelmez entübe ediliyor. Daha önce KOAH tanısı ile takip edilen bir hasta. Yaklaşık 6 saat sonra da ex kabul ediliyor. O dönemde yapılan test de negatif çıkıyor. Fakat klinik bulgusu, özellikle giderek de yaygınlaşınca; akciğer ve benzeri KOAH Olmasına rağmen şüpheli olabilir düşüncesiyle çevresi taranıyor. Orduevi olmak üzere, herkes taranıyor. Testleri pozitif çıkanlar oldu, ne zaman dün? Bu durumda böyle bir vakada başta negatif sonra pozitif olabilir mi? Olabilir. Biz bunu yeni tanıyoruz. Başta pozitif olup, üç gün sonra negatif olan, yedi gün sonra pozitif olan vakamız da var. Biz bunu yeni tanıyoruz. Bir pencere dönemi olduğu söyleniyor.”

“Böyle bir vakada bile erken dönemde bulaşıcılık, taramaya hızla çıktığımızı, korumaları dahil olmak üzere biz testleri yapıncaya kadar 14 günlük süreyi koruyana kadar hiçbir şekilde temas etmeyin önlemi aldık. Hayatını kaybeden vaka sayımız üç kişi olmuş oldu.”

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler Hasan İşler ve Volkan Eryiğit’in ölüm yıldönümü

SONRAKİ HABER

"Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketi: Sermayeyi kurtarma operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...