19 Mart 2020 20:22

İşçi mektubu: Birleşik Metal-İş Sendikası özür dilemeli

"‘Her yerde şimdi birlik olma zamanı’ deyip birliği savunan bir partinin üyelerine böyle müdahale etmek, gerçekten Birleşik Metal-İş Sendikası adına utanç vericidir."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eski Schneider işçisi
İzmir

Merhabalar,

Öncelikle haberi okuduğumda yaşadığım hayal kırıklığını belirtmek isterim. Sendikaların tüzüklerinde yazan işçi sınıfının çıkarlarını koruyan, savunan sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ile iyi ilişkiler içinde olmak ibaresinin yine bir sendikanın hem temsilcisi hem yöneticisi hem de genel merkez disiplin kurulu üyesi olan biri tarafından böyle haber konusu olduğu için şaşırdım, ama açıkçası beklemediğim bir şey de değildi.  

Aynı sendikanın işyeri temsilciliğini yapmış birisi olarak söylüyorum, bizim fabrikamızın önüne gelip bildiri dağıtan siyasi partilere, hele de Emek Partisi üyelerine asla müdahale etmedik.

Zaten etmemizi gerektirecek bir durum da yaratılmadı hiç. Çünkü işçi sınıfının derdini dert edinen, sorunlarının çözümü için birlik dayanışma ve her halükarda örgütlenmeye çağıran bir patiye neden, nasıl ve hangi mantıkla müdahale edilebilir ki? İşte tam da burada sendikaların kimlerle bir olup, kimlere karşı hareket etmeleri gerektiği bir kez daha su yüzüne çıkıyor. Yoksa bir bütün olarak, aslında tam da bildiride yazılanlar üzerinden mi tarif edeceğiz ve yol alacağız? Öncelikle Birleşik Metal-İş Sendikasının hem İzmir Şubesi hem de genel merkezi bu durumdan dolayı bir özür dilemeli.

Engel oldukları ve dağıtılmasını engelledikleri bildiride ne işyeri ismi ne sendika ismi ne de sevgili temsilci ve patronun ismi yazıyordu. Varolan sorunun kendisi ve işçi sınıfı partisinin olaya bakışı, çözüm önerileri yazıyordu değil mi? O zaman beraber dağıtılması daha uygun olurdu bence.

‘Her yerde şimdi birlik olma zamanı’ deyip birliği savunan bir partinin üyelerine böyle müdahale etmek, gerçekten Birleşik Metal-İş Sendikası adına utanç vericidir.

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüs önlemleri kapsamında müze ve ören yerleri ziyarete kapatıldı

SONRAKİ HABER

Okullar tatil, meslek liseliler maske üretiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...