19 Mart 2020 06:11

Güler Yücel yaşamını yitirdi

Şair Can Yücel’in eşi Güler Yücel, Muğla'da tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında yaşamını yitirdi. Yücel kendisi için "Sanatçı, ressam denilmesini sevmem. Tersi, bana tüccar hissi veriyor" diyordu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Muğla’da özel bir hastanede tedavi gören Güler Yücel, 85 yaşında yaşamını yitirdi. Yücel’in yaşlılığa bağlı rahatsızlıklardan dolayı tedavi gördüğü bildirildi.

Yücel’in cenazesinin, yarın Datça ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

"SANATÇI, RESSAM DENİLMESİNİ SEVMEM, BANA TÜCCAR HİSSİ VERİYOR"

Güler Yücel, otobiyografisi "Olduğu Gibi /Güler Yücel" kitabına ilişkin verdiği röportajda kendisine dair şunları söylemişti:

"1935'te Fatih'te bir Boşnak Mahallesi'nde dünyaya gözlerimi açtım. Ailem, eski Yugoslavya göçmenlerindendir. Edebiyatçı değilim, resim yaparım. Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun talebesiyim. Ondan, resim adına çok şey öğrendim. Eski Datça'ya gelince, bir atölye kurup resimler yapmaya başladım. Can'ın, resme hiç kabiliyeti yoktu. O şiir yazarken ben de resimler yaparak oyalanıyordum. Çok resmini yaptım. Sanatçı olma iddiasında değilim. Kendime 'sanatçı', 'ressam' denilmesini sevmem. Tersi, bana tüccar hissi veriyor. Hem kitapta, hem de resimlerimde yaşadığımı, kendime dokunan şeyleri konu aldım. Sana dokunan şey, gerçekten dokunuyorsa ve sen bunu aksettirebiliyorsan, başkasına da dokunuyor."

Güler Yücel, Türk şiirinin usta isimlerinden Can Yücel ile evliydi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fotoğraflarla, koronavirüs salgınından önce ve sonra dünya meydanları

SONRAKİ HABER

Bakan Albayrak'tan koronavirüs açıklaması: Türkiye ekonomisinde bir risk görmüyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...