Koronavirüsten 4 ölüm gerçekleşti, vaka 359 | Tüm gelişmeler (19 Mart)

Türkiye'de Kovid-19 kaynaklı 4 ölüm gerçekleşti, toplam vaka sayısı ise 359'a yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomik istikrar kalkanı" paketiyle patronlara kalkan oldu.

.
01:32

Paylaş

İZMİR, MANİSA VE BURSA'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI ÜCRETSİZ

İzmir, Manisa ve Bursa büyükşehir belediyeleri aldıkları kararlarla sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasını kararlaştırıldı.

23:57

Paylaş

BAKAN KOCA: KAYBIMIZ 4, HASTA SAYIMIZ 359

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren hasta sayısının 4'e çıktığını duyurdu. Koca, son 24 saatte 191 olan hasta sayısının 359'a yükseldiğini söyledi.

Koca'nın açıklaması şöyle:

"Son 24 saatte yapılan 1.981 testten 168’i pozitif çıktı. 191 olan hasta sayımız 359’a ulaştı. Hastalarımızdan 85 yaşındaki bir hanımefendiyi kaybettik. Daha önce vefat eden bir hasta COVID-19 olarak değerlendirildi. Toplam kaybımız maalesef 4 oldu. Acımız arttı ama başaracağız."

21:34

Paylaş

HALK SAĞLIK EMEKÇİLERİNE EVLERİNDEN ALKIŞLARLA DESTEK OLDU

Türkiye genelinde pek çok kentte koronavirüsle mücadele eden sağlık emekçilere destek olmak için yurttaşlar balkon ve pencerelerinden alkış eylemi gerçekleştirdi

20:54

Paylaş

EKOLOJİ BİRLİĞİ: HALKTAN YANA SAĞLIK POLİTİKASI İSTİYORUZ

Ekoloji Birliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından koronavirüs salgınına karşı açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketine dair "Halkın değil sermaye sınıfının çıkarları öne çıktı" değerlendirmesini yaptı.

20:48

Paylaş

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 64 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanlığı, 11 Mart'tan bu yana sosyal medyada asılsız ve provokatif koronavirüs paylaşımları yaptığı iddia edilen 242 şüpheliden 64'ünün gözaltına alındığını bildirdi.

20:45

Paylaş

İSTANBUL'DAKİ OKULLARDA ÇALIŞAN İŞÇİLER HASTANELERDE GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Valiliği, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda çalışan 884 personeli, 29 Mart tarihine kadar çeşitli hastanelerde görevlendirdi.

20:40

Paylaş

MERCEDES ÜRETİMİ DURDURUYOR

Mercedes 23 Mart-5 Nisan tarihleri arasında üretim yapılmayacağını duyurdu

 

20:25

Paylaş

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASININ ‘SANAYİNİN SORUNLARI’ RAPORU

TMMOB Makina Mühendisleri Odası ‘Sanayinin Sorunları’ raporunu yayımladı. Rapora göre;

  • OECD raporuna göre 2019’da yüzde 2.9 büyüyen dünya ekonomisi, koronavirüs etkisiyle 2020’de yarım puan hız kaybedecek ve büyümesi yüzde 2.4’e düşecek.
  • Türkiye ekonomisi için 2020’de ancak yüzde 2.7 büyüme öngörülüyor. Oysa Yeni Ekonomik Program’da (YEP) 2020 için yüzde 5 büyüme hedefi belirlenmişti. Yüzde 2.7 büyüme, konulan hedefin neredeyse yarısı demek ve bu, 2019’u yüzde 13.7 işsizlik oranı, 4.4 milyon işsiz ile kapamış Türkiye ekonomisi için oldukça düşük bir performans anlamına geliyor.
  • Koronavirüs paniği ile tasarrufların dövize yönelmesindeki eğilim arttı. 6 Mart itibariyle, tasarruf sahiplerinin döviz mevduatı 202 milyar dolara yaklaştı. Mart 2019’a göre dövizdeki tasarruflar 30 milyar dolara yakın arttı. 
  • Koronavirüs salgını, ihracat, taşımacılık, turizm, havacılık gibi bazı sektörlere olan baskın etkisiyle, üretimi de, tüketimi de olumsuz etkiliyor. Dolayısıyla büyümeyi de azaltıcı etki yaratacağı kaçınılmaz.
19:47

Paylaş

"CEZAEVİ KAPILARI DERHAL AÇILMALI"

11 aylık bebeği ve eşi cezaevinde olan Avukat Sani Kızılkaya "Revirde bir tane doktor var. Hal böyleyken koronavirüse dair nasıl önlemler alınacak? Cezaevinde olan herkesin hayatı ciddi risk altında" diyerek tepki gösterdi.

19:21

Paylaş

ONLİNE KORONAVİRÜS RİSK BELİRLEME UYGULAMASI KULLANIMA AÇILDI

Sağlık Bakanlığı vatandaşların koronavirüs hastalık riskini sorgulayabileceği ve 8-10 soruluk test içeren koronaonlem.saglik.gov.tr adresini kullanıma açtı

18:52

Paylaş

ÖNGÖR: MAHPUSLARIN YAŞAM HAKKI DEVLETİN SORUMLULUĞUNDA

İHD Merkezi Hapishaneler Komisyonu Sözcüsü Av. İlhan Öngör, hastaların, 60 yaş üstü olanların, hamile ve çocuklu olan mahpusların bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.

18:49

Paylaş

GRATİS DE MAĞAZALARINI KAPATTI

Kozmetik mağazalar zinciri Gratis, koronavirüs riski nedeniyle 19 Mart itibarıyla mağazalarını kapattıklarını duyurdu. Firma, online işlemlerin süreceğini açıkladı.

18:28

Paylaş

ZÜLFÜ LİVANELİ KORONAVİRÜS İDDİALARINI YALANLADI

Sanatçı ve Yazar Zülfü Livaneli koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığı, ailesiyle birlikte bir hastanede karantina altında tutulduğu iddialarını yaptığı açıklama ile yalanladı.

 

17:36

Paylaş

ÖSYM YKS GEÇ BAŞVURUSU SÜRESİNİ UZATTI, 9 SINAVI ERTELEDİ

ÖSYM, üniversite adaylarının girdiği  2020 –YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) için geç başvuru günlerinin 20 Mart 2020'ye tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. 2020 Sınav Takvimi'nde değişiklik yapan ÖSYM, 9 sınavın tarihi ertelendi.

17:18

Paylaş

TÜM SPOR MÜSABAKALARI ERTELENDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda liglerin ertelendiğini açıkladı.

{{399889}}.

16:47

Paylaş

SAĞLIK BAKANI KOCA ÖLÜ SAYISININ 3'E YÜKSELDİĞİNİ AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Melis’te koronavirüsle ilgili düzenlenen oturumda Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın (80) koronavirüsten öldüğünü açıkladı. Bu ölümle birlikte Türkiye'de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 3'e yükseldi.  

16:34

Paylaş

MÜZE VE ÖREN YERLERİ ZİYARETE KAPATILDI

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait müze ve kütüphaneler ile  Milli Saraylar İdaresine bağlı saray ve kasırlar ziyarete kapatıldı.

 

16:22

Paylaş

GENÇLİK VE SPOR BAKANI AÇIKLAMA YAPACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu futbol, basketbol, voleybol federasyonları ve Kulüpler Birliği Vakfı başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantının ardından saat 17.00'de açıklama yapacak.

16:05

Paylaş

DİYANETTEN “CAMİLER YARIN VE KANDİL GECESİ KAPALI” TALİMATI

Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle il müftülüklerine cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapalı tutulması ve cuma namazı için sela okunmaması talimatı verdi. Karara gerekçe olarak bazı kişilerin camilerde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışlar sergilemesi gösterildi.

16:02

Paylaş

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİNE UYMAYAN İŞLETMELERE CEZA VERİLDİ

İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs Tedbirleri Genelgesi kapsamında 149 bin 382 iş yerinin geçici süreliğine faaliyetlerine ara verdiğini, tedbir kararına uymayan 187 iş yerinin tekrar kapatıldığını ve 37 işletmeci hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

15:57

Paylaş

SARAR FABRİKASI İŞÇİLERİ, ÖNLEM ALINMAMASI SEBEBİYLE İŞ DURDURDU

Eskişehir Sarar Giyim fabrikasında çalışan işçiler koronavirüse karşı işyerlerindeki durumu değerlendirdi. Temizlikten yemeğe kadar birçok soruna değinen işçiler, durumun patron tarafından ciddiye alınmamasına karşı bu sabah yarım saat iş durdurdu.

15:51

Paylaş

DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU: SERMAYEYE DEĞİL İŞİMİZE, AŞIMIZA, CANIMIZA KALKAN OLUN

DİSK Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı önlemlerin durumun ciddiyetiyle örtüşmeyen, sadece ve sadece "sermayeye kalkan" olan bir paket olduğunu belirtti.

Çerkezoğlu, “Sermayeye kalkan olan iktidar, emekçileri görmemiştir. Açıklanan pakette işçi yoktur, işini kaybeden yoktur, emekli ve dar gelirli yoktur. Ekonomik İstikrar Kalkanı adı verilen önlem paketinin her yerinden sermayenin sınıfsal şımarıklığı akmaktadır” dedi.

15:46

Paylaş

BERAT ALBAYRAK: TÜRKİYE EKONOMİSİNDE RİSK GÖRMÜYORUM

Ekonomide koronavirüs tedbirleriyle ilgili soruları yanıtlayan Bakan Berat Albayrak, "Şu anda bütçe riski yok, Türkiye ekonomisi bu süreçten en pozitif çıkan ülke olacak" dedi.

15:42

Paylaş

DİYARBAKIR'DA PTT ŞUBELERİNDEKİ YOĞUNLUK HALKI TEDİRGİN EDİYOR

Diyarbakır’da PTT şubelerindeki yoğunluk ve oluşan kalabalık yurttaşları tedirgin etti.

Haber-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Yılmaz Tekin, alınan önlemlerin yetersiz olduğunu belirterek yaptıkları görüşmeler sonrası kendilerine dönüş yapılmadığını söyledi. Tekin, PTT’de oluşan kalabalık için “Hem bizim hem halkın sağlığı için risk oluşturuyor” diyerek işlemlerin kontrollü bir şekilde yapılmasını istedi.

14:11

Paylaş

SAĞLIK BAKANI TBMM'DE KORONAVİRÜS OTURUMUNDA KONUŞTU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'deki koronavirüs özel oturumunda açıklamalarda bulundu.

  • Kamu ve özel sektörün birlikte hizmet vereceği toplam 25 bin 466 erişkin yoğun bakım kapasitemiz söz konusu. 10 bin kişiye 28 yatak düşmektedir. OECD ortamalası ise 40’tır.
  • Şu ana kadar 10 bini geçen test yaptık.
  • Yarın sabah hızlı tanı kiti devreye girecek. Şimdi her hastanenin hasta kabul edebileceği şekilde düzenleme yaptık.
  • 7'si İstanbul'da olmak üzere 18 labaratuvarda analiz yapılıyor.
13:36

Paylaş

TTB GENEL SEKRETERİ BÜLENT NAZIM YILMAZ: ÖZEL HASTANELER KRİZ YÖNETİMİNE DEVREDİLMELİ

Türk Tabipler Birliği TTB Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, hastanelerde yatak sıkıntısı yaşanmaması için özel hastanelerin kriz yönetimi tarafından denetlenmesi ve yönetilmesi gerektiğini belirtti. Özel hastanelerin muayene rutinlerinin düzenlemesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Sağlık Bakanlığı özel hastanelerin işleyişine müdahale etmelidir. Özel hastanelerdeki yoğun bakım yataklarına ihtiyacımız olabilir” dedi.

12:52

Paylaş

LC WAIKIKI MAĞAZALARINI GEÇİCİ OLARAK KAPATIYOR, İŞÇİLERİN AKIBETİ BELİRSİZ

Giyim markası LC Waikiki yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye'deki mağazalarını geçici olarak kapatma kararı aldığını bildirildi.

Kararı resmi Twitter hesabından duyuran LCW, internet sitesinden satışların devam edeceği bildirildi.

LCW’nin İnternetten satışlarına devam edecek olması “Depolarda çalışan işçilere ne olacak” sorusunu akıllara getirdi.

12:46

Paylaş

GIDA-İŞ GENEL BAŞKANI SEYİT ASLAN: KORONAVİRÜS KRİZİ İŞÇİNİN SIRTINA YÜKLENİYOR

DİSK/Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketini değerlendirdi.

Pakette işçi ve emekçilere ilişkin hiçbir önlem alınmadığını ifade eden Aslan “Bütün patronların 3-6 aylık periyotlarla sigorta borçları, KDV, vergi alacakları ertelenmiş durumda ama işçinin borcu ertelenmiyor” diyerek paketi eleştirdi.

12:42

Paylaş

UZAKTAN EĞİTİME İLİŞKİN DETAYLAR AÇIKLANDI

  • Milli Eğitim Bakanlığınca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından 23 Mart'tan itibaren uzaktan eğitim başlatılacak.
  • Uzaktan eğitim kapsamında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 23-27 Mart tarihlerinde TRT ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitim görecek.
  • TRT'den yapılacak eğitimlerde öğrenciler, bir program dahilinde kendilerine uygun saatlerde derslerini dinleyecek.

 

12:39

Paylaş

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK UZAKTAN EĞİTİME DAİR KONUŞTU: OKULA HİÇ DÖNMEMEYE HAZIRIZ

Koronavirüs nedeniyle 900 milyon öğrencinin okula gidemediğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okula hiç dönmemeye de yarın dönmeye de hazırlıklıyız" dedi. Selçuk, uzaktan eğitim merkezinin şu anda televizyon olduğunu ve bu sistem için 6 kanal alındığını söyledi.

11:58

Paylaş

FORD, GÖLCÜK VE ESKİŞEHİR FABRİKALARINDA ÜRETİME 2 HAFTA ARA VERİYOR

Ford Otosan yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında, 19 Mart itibariyle Gölcük'teki fabrikada, 21 Mart itibariyle de Eskişehir'deki fabrikada üretime iki hafta ara vereceğini duyurdu.

11:39

Paylaş

KORONAVİRÜS EKONOMİYİ ETKİLİYOR: DOLAR/TL 6.50'Yİ AŞTI

Küresel düzeyde merkez bankalarının koronavirüse karşı aldıkları önlemlere karşın, yatırımcıların, yatırım araçlarından nakde geçiş furyası nedeniyle hemen tüm para birimlerinin karşısında değer kazanan dolar iç piyasada da 6.50 lirayı geçti.

11:38

Paylaş

İSTANBUL’DA BORCU OLANLARIN SU VE DOĞAL GAZI KESİLMEYECEK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, borçları nedeniyle suyu kesik olan yurttaşların suyunun açılacağını ve bu süreçte borcu olanların doğal gaz ve suyunun kesilmeyeceğini duyurdu.

11:36

Paylaş

İZMİR'DE GENEL-İŞ ÜYELERİ KORONAVİRÜSE KARŞI ÖNLEM ALINMAMASI NEDENİYLE İŞ DURDURDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İZSU ve farklı birimlerde çalışan işçiler koronavirüse karşı gerekli tedbirlerin alınmamasına tepki göstererek iş durdurdu. DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubesinin örgütlü olduğu iş yerlerinde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen temsilciler kurulu toplantısında koronavirüsten korunmak için maske, eldiven ve koruyucu malzeme dağıtılmaması halinde iş bırakma kararı alan işçiler bugün sabah iş yelerine giderek işi durdurdu.

11:35

Paylaş

ÖSYM 9 SINAVIN TARİHİNİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE ERTELEDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında, 2020 Sınav Takvimi'nde değişiklik yaptı. 9 sınavın tarihi ertelendi.

11:33

Paylaş

BAKANLIKTAN RESTORANLAR İÇİN YENİ KARAR: MASALAR ARASI MESAFE EN AZ 1 METRE OLACAK

Sağlık Bakanlığı, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Bilim Kurulu tavsiyesiyle restoranlara yönelik yeni tedbir kararları açıkladı. Buna göre, masalar arasındaki mesafe en az bir metre olacak.

DÜN NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'ndeki 3 saat 50 dakika süren "Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı" sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, "Ekonomik İstikrar Kalkanı" adı altında patronlara kolaylık sağlayan 100 milyar liralık bir ekonomi paketi açıkladı. Patronların borçlarının ertelenmesine yönelik maddelerin bulunduğu pakette işten atmalar ve ücretsiz iznin yasaklanması gibi pek çok talep yer almadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs nedeniyle bir kişinin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. Tespit edilen vaka sayısının 191'e ulaştığını belirten Koca, 61 yaşında bir erkek hastanın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Koronavirüs nedeniyle eğitime ara verilmesinin ardından çok sayıda özel eğitim kurumunda öğretmenler ücretsiz izne gönderiliyor.

Çok sayıda marka, koronavirüs salgını nedeniyle mağazalarını 19 Mart itibarıyla kapatma kararı aldı. Aralarında; Boyner-YKM, Mudo, Yargıcı, Mavi, Beymen, Vakko, Network, Roman, İpekyol, Twigy, Twist, Altınyıldız gibi markaların da olduğu firmaların çoğu açıklamalarında "çalışanların haklarını koruyacağız" ifadelerinde bulunsa da işçilerin mağdur edildiği bilgileri geldi. Bazı firmalar 6 aydan az çalışan işçileri işten çıkarttı, daha kıdemli çalışanları ise yıllık izin veya yıllık izinleri kalmamışsa ücretsiz izne çıkardı.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa