18 Mart 2020 11:22

Karantina yurtlarında sağlıklı beslenme hak getire!

Dün akşam Almanya’dan getirilen ve Güngören’deki Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu'nda karantinaya alınan vatandaşlara sabah kahvaltısı verilmedi, ilk ateş kontrolü dışında sağlık taraması yapılmadı.

Evrensel'e ulaşarak yaşadıklarını aktaran C.Ç.'nin karantina sürecinde çektiği fotoğraflar.

Paylaş

Meltem AKYOL
İstanbul

Koronavirüs tehdidi nedeniyle uçuş kısıtlamasının bulunduğu ülkelerden Türkiye vatandaşlarının tahliyesine devam ediliyor. Tahliye edilerek ülkeye getirilen ve karantinaya alınan vatandaşların koşulları ise hiç iç açıcı değil. Dün akşam Almanya’dan getirilen ve Güngören’de bulunan Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu'na konulan vatandaşlara sabah kahvaltısı verilmedi, ilk ateş kontrolü dışında da sağlık taraması yapılmadı. Evrensel'e ulaşan vatandaşlar duruma tepkili.

Yurttaki durumu anlatan C.Ç., THY’nin özel seferiyle Almanya’dan döndüklerini, dönüş yapan herkesin karantina yurduna getirildiğini söyledi. 180 kişi olduklarını ve kendilerinden önce de yurda gelenler olduğunu belirten C.Ç. “Bizden sonra da gelenler oldu ancak toplam kaç kişiyiz bilmiyoruz. 40 dakika boyunca uçakta bekletildik. Havasızlıktan insanlar tepki gösterince uçak kapıları açıldı, pasaportlarımıza el konuldu, 14 günü sonunda verilecek” dedi.

SAĞLIKLI BESLENME ŞART AMA…

Koronavirüsten korunma yollarından birinin de sağlıklı beslenme ve iyi uyku olduğuna dikkat çeken C.Ç, “Almanya’da konsoloslukta bize karantina şartlarını kabul ettiğimize dair bir kağıt imzalattılar. O kağıtta ‘Üç öğün yemeğiniz verilecek, rutin sağlık kontrolünüz yapılacak’ yazıyordu. Ancak dün gece ateşimizi ölçtüler sadece. Bunun dışında bir sağlık kontrolü bir daha yapılmadı. Aramızdan 2 kişi şeker hastası. Gece 01.00’de bizi uyandırıp yemek verdiler. Sonra bu saate kadar (13.30) ne yemek ne de kahvaltı gelmedi” diye konuştu.

Telefon görüşmemiz devam ederken görevlilerin yaklaştığını belirten C.Ç., “Polisler elleriyle poşet poşet sandviç getiriyor. İyi beslenmek gerekiyor ancak bize şimdi bu saatte sandviç getiriyorlar. Şu anda insanlar polislerle tartışıyor. Muhatap olacağımız yetkili yok, sadece polis var. Bir de beyaz kıyafetli insanlar” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Yaşam hepimizin

SONRAKİ HABER

Ordu Çevre Derneği: "Zehirleniyoruz, çöp tesisi ÇED’e uygun değil"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...