18 Mart 2020 07:50

Hatay'da Defne Belediyesinin tek kültür merkezi kapatıldı

CHP yönetimindeki Defne Belediyesi, ilçenin tek kültür merkezi olan Harbiye Gençlik Kültür Merkezini yeterli bütçe olmaması gerekçesiyle kapatma kararı aldı.

Fotoğraflar: Evrensel

Paylaş

Hatay’ın CHP’li Defne Belediyesinde bir süredir kapatılması gündemde olan ve tartışmalara konu olan Harbiye Gençlik Kültür Merkezi hakkında kapatma kararı verildi. Sanatsal ve kültürel alanda eğitmen olarak görev yapan belediye çalışanları ise zabıta, veteriner gibi ilgileri olmayan işlerde görevlendirildi.

Bugüne kadar 4 bine yakın çocuk ve gencin tiyatro, müzik, resim, karikatür, heykel ve üniversiteye hazırlık kursları aldığı ve ilçenin tek kültür merkezi olan Harbiye Gençlik Kültür Merkezi kapatıldı. Kültür merkezinde özellikle karikatür dalında kurs gören öğrencilerin çeşitli yarışmalarda dereceler kazandığı biliniyor. Halihazırda 300’e yakın çocuk ve gencin kurs aldığı kültür merkezinin kapatılma kararına halk tepkili.

EĞİTMENLER ALAKASIZ BİRİMLERE SÜRÜLDÜ

Karar sonrası müzik, resim, karikatür eğitmenleri; zabıta, veteriner işleri, çevre müdürlüğü gibi alakasız alanlarda görevlendirildi. 17 Mart 2020 tarihli görevlendirme yazısında gitar eğitmeni veteriner işlerinde, bağlama eğitmeni zabıta işlerinde, resim eğitmeni halk masasında, karikatür eğitmeni de mali işler biriminde görevlendirildi.

Alınan bilgiye göre yeni karar ve düzenlemede yeterli bütçe olmaması gerekçe sunuluyor. Kararın koronavirüs salgınına denk getirilmesi ise öğrenci velileri tarafından manidar bulundu. Kararla ilgili yerel platform, meslek ve kitle örgütlerinin açıklama yapacağı ifade edildi.

AKSOY’UN HEYKELİ DE KALDIRILMIŞTI

Defne Belediyesi daha önce Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un yaptığı Atatürk heykelini “Atatürk’e benzemiyor” gerekçesiyle iş araçlarıyla yıkarak kaldırtmıştı. Heykelin yerine reklam şirketine yaptırılan bir tabelanın asılması da tepkilere neden olmuştu. Heykeltıraş Mehmet Aksoy konuyla ilgili yazılı açıklama yapmış, kültür sanat çevrelerinin yoğun tepkisi sonucu değiştirmemişti. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler Hasan İşler ve Volkan Eryiğit’in ölümleri üzerinden 16 yıl geçti

SONRAKİ HABER

Koronavirüs salgınında işçilerin de hakları var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...