18 Mart 2020 05:11
Son Güncellenme Tarihi: 18 Mart 2020 10:44

Karantina otobüsündeki kişinin polis eşliğinde indirilmesine ilişkin soruşturma

KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü'nün kızının karantina otobüsünden polis eşliğinde indirilmesine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Ekran görüntüleri karantina otobüsündeki bir yolcunun çektiği videodan alınmıştır.

Paylaş

Paris’ten gelen yolcuların bulunduğu karantina otobüsünün polis ekipleri tarafından durdurulup içeride bulunan KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü'nün kızının polis eşliğinde karantina aracından indirilmesine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, TCK'nin 195'nci maddesinde düzenlenen “Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma Suçu” kapsamında yürütüldüğü öğrenildi. 195'nci madde, alınan tedbirlere uymayan kişilerin, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını öngörüyor. DHA’da yer alan habere göre soruşturma kapsamında sorumlular hakkında gözaltı işlemi yapılmadı.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da karantina kuralı ihlali yapıldığı bildirilen Güzide Sofi'nin karantina bitiminde savunmasının alınacağını bildirdi. İhmali ve sorumluluğu bulunan ilgililer hakkında başlatılan soruşturmanın Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"17 Mart tarihinde TK 1824 sayılı Paris-İstanbul uçağıyla İstanbul Havalimanı'ndan ülkemize giriş yapmak üzere gelen G.S'nin, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında tedbir amaçlı karantinaya alınmak üzere ilgili kuruma sevk edildiği esnada kolluk görevlileri tarafından otobüsten indirildiğine ve karantina ihlali yapıldığına ilişkin sosyal medya görüntülerinin bulunduğu öğrenilmesi üzerine Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TCK'nin 195'inci maddesinde belirtilen 'Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' suçundan yolcu G.S.ve diğer sorumlular hakkında 2020/12852 numarayla kayden derhal soruşturma başlatılmıştır. Yapılan araştırmada otobüsten indirilen yolcu G.S.kısa süre sonra İstanbul Havalimanı içerisinde kolluk görevlileri tarafından tekrar muhafaza altına alınarak karantinaya alınmak üzere ambulans vasıtasıyla ilgili kuruma sevki sağlanmıştır. Karantina bitiminde G.S'nin savunması da alınacaktır. Diğer bütün deliler toplanmaktadır. İhmali ve sorumluluğu bulunan ilgililer hakkında başlatılan soruşturma, kapsamlı olarak titizlikle yürütülmektedir." 

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Paris’ten TK 1824 sefer numaralı uçuşla ülkeye getirilen yurttaşlar İstanbul Havalimanı'ndan otobüsle karantina alanına yola çıktı. Bir süre sonra polis ekipleri tarafından önü kesilen otobüsten Güzide Sofi adlı bir yolcu indirildi.

Yolcu'nun daha sonra KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi'nin kızı olduğu ortaya çıktı.

Otobüste bulunan diğer yolcuların tepki göstermesine rağmen indirilen Sofi, polis ekipleri tarafından başka bir araca alındı. Olaya ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine çok sayıda kişi, ‘karantinada da torpil’ diyerek tepki gösterdi.

Görüntülerin sosyal medyada yayılması sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Soylu, “İhmal kabul edilemez” derken, Gül ise “Hukuki gereken yapılacak” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüsten 2 ölüm gerçekleşti, vaka 191 | Tüm gelişmeler (18 Mart)

SONRAKİ HABER

Dr. Selma Güngör: Koronavirüse karşı sağlıkçıların da sağlığını korumalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...