18 Mart 2020 04:02

Kartek Metalurji’de Birleşik Metal-İş'e üye olan 4 işçi işten çıkarıldı

İstanbul Esenyurt’ta kurulu Kartek Metalurji’de 4 işçi Birleşik Metal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atıldı. Sendika, işçilere dönük baskılara son verilmesini istedi.

Fotoğraf: Birleşik Metal-İş

Paylaş

İstanbul Esenyurt’ta faaliyet gösteren Kartek Metalurji Talaşlı İmalat Sanayi işçileri Birkleşik Metal-İş’e üye oldu. Sendika örgütlenme faaliyeti sonrası Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yaparak toplusözleşme yetkisi aldı.

Sendikalaşmayı önlemek isteyen işveren bugün 4 işçiyi işten attı. Fabrika içerisindeki sendikalı işçilere de baskı uygulanıyor.

İşten atmalar sonrası açıklama yapan Birleşik Metal-İş yönetimi, “Dünyada salgın halinde hızla yayılan ve ülkemizde de tespit edilen COVID-19 virüsüne karşı vakaların arttığı böylesi bir dönemde, anayasal haklarını kullanarak sendikalaşan işçiler açlığa terk edilmiştir” dedi.

Ülkemizde sendikalaşmanın patronlar için ölümcül virüslerden daha tehlikeli görüldüğünü ifade eden Birleşik Metal-İş, “İşyerinde çalışma barışı isteniyorsa; işçilerin sendikalaşma hakkına saygı duyulmalı ve atılan işçiler, derhal geri alınmalıdır. İşten atılan üyelerimiz fabrika önündeler. İşlerine, ekmeklerine ve Anayasal haklarına sahip çıkıyorlar” açıklamasında bulundu. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarım Bakanı Pakdemirli: Temel gıda ürünlerinde stok sorunu yok

SONRAKİ HABER

Otomobil tekelleri Avrupa'da üretime ara veriyor, işçiler zorunlu izne çıkarılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...