17 Mart 2020 07:50
Son Güncellenme Tarihi: 17 Mart 2020 15:24

Urfa’da gözaltına alınan 9'u avukat 17 kişi serbest bırakıldı

Urfa'da adliye çıkarılan 10'u avukat 20 kişiden 9'u avukat 17 kişi serbest bırakıldı. Avukat Sevda Çelik Özbingöl ve 2 kişi ise tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. (Fotoğraf: Arşiv)

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında adliyeye çıkarılan 10'u avukat 20 kişiden 17'si adli kontrol şartı ile savcılık ifadesinden sonra serbest bırakılırken, 3'ü “PKK/KCK Zindan komitesine yardım etmek” iddiası ile tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Savcıya ifade veren 20 kişiden avukatlar Metin Özbadem (HDP PM Üyesi), Cemo Tüysüz, Emin Baran, Gürgün Kadırhan, Hidayet Enmek, Hüseyin Izol, Özkan Avcı, Zeynep Işık, Şeyhmuz Inal ve Aydın Badıllı, İbrahim Halil Ayyıldız, Kemal Ak, Mehmet Gazali Yazar, Mızgin Çay Yavuz, Salih Erbekler, Şevger Sonkurt ile  Zeynep Kıyar adli kontrol uygulaması ile serbest bırakıldı.

Avukat Sevda Çelik Özbingöl, Kürt yazar Halil Çay ve İlyas Çayır ise, tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Urfa İl Jandarma Komutanlığı’nda tutulan Hakan Keleş, Ramazan Özpamuk, yerine kayyum atanan Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu, Didar Çeşme ve isme öğrenilemeyen 5 kişinin ise bugün gün içerisinde ifadelerinin alınmaya başlandığı öğrenilirken, Perşembe günü adliyeye sevk edilmeleri bekleniliyor. (Urfa/MA)

ÖNCEKİ HABER

Koop-İş: AVM'lerde çalışanlar koronavirüs salgını dolayısıyla büyük risk altında

SONRAKİ HABER

Karabük'te uzaklaştırma kararı bulunan eşinin vurduğu Vildan hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...