17 Mart 2020 07:08

Bakan Akar koronavirüs önlemlerini açıkladı: Karargahlara ziyaretçi alınmayacak

TSK'de koronavirüs tedbirlerine ilişkin konuşan Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Birlik ve karargahlara ziyaretçi alınmayacak" dedi.

Hulusi Akar | Fotoğraf: AA

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, koronavirüse (Kovid-19) karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) alınan tedbirlere ilişkin açıklama yaptı. Bakan Akar "Milli Savunma Üniversitesine bağlı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları ile Harp Enstitüleri 13 Nisan'a kadar tatil edilmiştir" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın komuta kademesi ile bakanlıkta yaptığı toplantıda, TSK'de koronavirüse karşı mücadele kapsamındaki yeni önlemler ele alındı. Akar açıklamasında, "Milli Savunma Üniversitesine bağlı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları ile Harp Enstitüleri 13 Nisan'a kadar tatil edilmiştir. Birlik ve karargahlara ziyaretçi alınmayacak. Orduevlerine, görevli personelle mücbir sebeple konaklayanlar haricinde kimse kabul edilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

  • "Milli Savunma Üniversitesine bağlı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları ile Harp Enstitüleri 13 Nisan'a kadar tatil edilmiştir.
  • Birlik ve karargahlara ziyaretçi alınmayacak. Orduevlerine, görevli personelle mücbir sebeple konaklayanlar haricinde kimse kabul edilmeyecek.
  • Yükümlü erbaş ve erlerimizin celp işlemlerine mevcut planlar çerçevesinde devam edilecek.
  • Tedbirler, yurt içi ve yurt dışı harekatlarımızı, hudut güvenliğini ve TSK'nın diğer faaliyetlerini olumsuz etkilemeyecek şekilde uygulanacak."

(Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

TÜKODER: Koronavirüsü fırsat bilip zam yapanlardan hesap soracak mısınız?

SONRAKİ HABER

Ford Otosan'da üretime ara veriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...