17 Mart 2020 07:12 Güncelleme: 17 Mart 2020 12:27

TÜKODER: Koronavirüsü fırsat bilip zam yapanlardan hesap soracak mısınız?

Tüketici Hakları Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan TÜKODER İzmir Şubesi, temel ihtiyaçlara yapılan zamların geri çekilmesini ve koronavirüsü fırsat bilip zam yapanlardan hesap sorulmasını istedi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: AA

Reklam

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şubesi, Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaparak, hem koronavirüs dolayısıyla dezenfektan ürünlerine zam yapanlardan hesap sorulmasını hem de temel ihtiyaçlara yapılan zamların geri çekilmesi istedi.

Açıklamada “Bütün Dünya’yı sarsan corona virüsünün ülkemizde olup olmadığını bile söylemekten kaçınan ve sonunda gece yarısı açıklamak durumunda kalan yetkililere ne zaman gerçekleri söyleyeceksiniz diye sormak istiyoruz. Virüsü fırsat bilip gıdalara, maske, dezenfektan, kolonya gibi maddelere fahiş zamlar yapanlardan hesap soracak ve bunları tüketicilere açıklayacak mısınız? Virüsten korunma araçları olan maske, koruyucu jel ve eldiven gibi ürünlerin yerel yönetimler ile işbirliği yapılarak halka ücretsiz dağıtımını yapacak mısınız? Sağlık hizmetlerinin artık kamu hizmeti olarak verilmesi gerektiğini anlayabildik mi?” diye soruldu.

"TEMEL İHTİYAÇLARA YAPILAN ZAMLARI GERİ ÇEKİN"

Dernek olarak taleplerinin sıralandığı açıklamada ekonomik krizle birlikte yapılan zamların geri çekilmesi talep edilirken şu ifadelere yer verildi:

  • Zamlara bir son verin, temel ihtiyaç kalemlerde son yıllarda yapılan zamları geri çekin.
  • Verginin vergisini alanlar artık ek vergiler konmasına son verin.
  • Tüketici örgütleri başta olmak üzere dernekleri bitirmek ve insanları fişlemek için çıkarmaya çalıştığınız yasal düzenlemeden vazgeçin
  • Doğanın ekolojik dengesini değiştirecek, tüketicinin sağlık ve güvenliğini tehdit edecek, sağlık çevrede yaşam hakkını ortadan kaldıracak,  bilim adamlarının karşı çıktığı, Kanal İstanbul projesinden vazgeçin. (İzmir/EVRENSEL)
Reklam