17 Mart 2020 06:55

İtalyan sendikaları tüm banka şubelerinin iki hafta süreyle kapanmasını istiyor

İtalya'da UNI Global Union (UNI Küresel Sendika) sendikaları, Kovid-19 nedeniyle tüm banka şubelerini en az 14 gün süresince kapanmaya çağırdı.

Fotoğraf: Pier Marco Tacca/AA

Paylaş

İtalya'da banka çalışanlarını temsil eden UNI Global Union (UNI Küresel Sendika) sendikaları, Kovid-19 nedeniyle çalışanların korunması için tüm banka şubelerini en az 14 gün süresince kapanmaya çağrıyor.

FABI, FIRST-CISL, FISAC-CGIL, UILCA ve UNISIN'nın aralarında bulunduğu 5 bankacılık sektörü sendikası, İtalya'nın Bankalar Birliği ABI ile müzakerelerde bulundu.

Sendikaların genel sekreterleri tarafından yapılan ortak bir açıklamada, "Bankalar temel bir kamu hizmeti olduğu için ATM'lerin ve evden bankacılık sistemlerinin kullanımı güvence altına alınırken, ABI'ın endüstriyel ilişkiler komitesi başkanı Salvatore Poloni'yi en az iki hafta süresince İtalya'daki bütün banka şubelerini kapatmaya çağırıyoruz" denildi.

İtalya'daki yaklaşık 300 bin bankacılık çalışanın yüzde 80'ine yakınını temsil eden sendikalar, aynı önlemlerin ayrıca kooperatif bankacılık sektörü için de uygulanmasını istiyor.

TEMEL HİZMETLER DIŞINDAKİ YERLER KAPALI

İtalya'da, bankalar, süpermarketler ve eczaneler gibi temel hizmetler dışındaki yerler 9 Mart'ta uygulanan karantinadan beri kapatılmış durumda.

İtalya'daki bazı banka şubeleri kapılarını kapatma kararını çoktan aldı. Ancak başka yerlerdeki şubeler hala açık ve çalışanları korumak için alınan önlemler bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. Bu durum özellikle, çokuluslu bankacılık grubu kaynaklarına sahip olmayan küçük köylerdeki bankalar için oldukça belirgin. İtaltan sendikaları şu an kapsamlı bir iş durdurmayla birlikte sektördeki tüm işçilerin güvenliğini sağlamak istiyor.

UNI'ın Finans Sektörü Başkanı Angelo Di Cristo, "İtalya Bankalar Birliğini çalışanları dinlemeye çağırıyoruz. Banka çalışanları halkla yüzyüze görevlerde bulunuyorlar ve kendilerini hergün büyük bir riske atıyorlar. Bazı şubeler çoktan kapatıldı, bu yüzden de sektör genelinde tüm bankacılık çalışanlarına eşit muamelede bulunuması tek doğru yoldur." ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

25. İzmir Kitap Fuarı'nın tarihi 30 Mayıs-7 Haziran olarak belirlendi

SONRAKİ HABER

İstanbul'da yaşayan Aydın çifti: Geçinmek bile şans oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...