17 Mart 2020 06:34

Çukurova’da bir rehabilitasyon merkezinde darp iddiası

Adana Çukurova’da bir rehabilitasyon merkezinde otizmli öğrencinin darp edildiği iddia edildi. Aile kurumdan şikayetçi olurken, kurum suçlamaları kabul etmedi.

Darp edilmiş bacak

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Adana’da, 17 yaşındaki otizmli öğrenci D.C. gittiği özel rehabilitasyon merkezinde şiddete uğradı. Anne Semra C, şikayetçi oldu. Semra C, “Kızım resmen işkence görmüş. Bu olayın peşini bırakmayacağız” dedi.

Adana Çukurova’da yaşayan Sema C. ve kızı D.C, 4 yıldır gittiği özel rehabilitasyon merkezinden 6 Mart akşamı servis ile eve döndü. İddiaya göre D.C, annesine "Beni dövdüler" dedi. Anne de kızının vücudunu kontrol etti. D.C’nin bacakları ile kalça ve göğüs bölgesinde morluklar ile yaralar olduğunu gören anne, kızını Adana Şehir Hastanesine götürdü. Semra C, kızına darp raporu verilmesinin ardından da polise giderek şikayetçi oldu.

İDDİALARI KABUL ETMEDİLER

Rehabilitasyon merkezi yetkileri ise, iddiaları kabul etmedi. Kızına Adana Adli Tıp Kurumundan da rapor alan anne, 13 Mart günü ise Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayetçi oldu. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

“BU RESMEN İŞKENCE”

Anne Semra C, rehabilitasyon merkezi yetkililerinin kendilerine, “Biz hiçbir şey görmedik, bilmiyoruz” yanıtını verdiğini söyledi. Anne C, “Kızımın bu denli şiddette maruz kalması açıklanamaz. Kızım ilk günler sabahlara kadar ağladı. Dosyamız şu an savcılıkta. Çocuğumun başına gelen kimsenin başına gelmesin. Gerekirse bunların yaşandığı kurumlar kapatılsın. Biz çocuklarımızı güvenerek, teslim ediyoruz. Güvendiğim yerde bunun yaşanması bizi yıktı. Kamera görüntülerini sorduk. Anlık kamera kullandıklarını ve görüntü olmadığını söylediler. Buna inanmıyorum. Sonuna kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Bu resmen işkence” dedi. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dolar yükseldi, Merkez Bankası faizleri 100 baz puan düşürerek 9.75'e çekti

SONRAKİ HABER

AVM çalışanları tepkili: AVM’ler cirodan vazgeçmiyor işçilerin sağlığı hiçe sayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...