17 Mart 2020 04:27
Son Güncellenme Tarihi: 17 Mart 2020 09:23

Emek Gençliği: Eşit, ücretsiz, erişilebilir sağlık istiyoruz!

Emek Gençliği, umreden gelenlerin yerleştirilmesi için KYK yurtlarından öğrencilerin çıkarılmasına ve yurt koşullarına tepki gösterdi.

Eskişehir'de umreden dönenler yurda yerleştiriliyor | Fotoğraf: AA

Paylaş

Emek Gençliği, Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin gece yarısı yurtlardan apar topar çıkarılarak umreden gelenlerin koronavirüs karantinası için yerleştirilmesine tepki gösterdi. Emek Gençliği "Tüm dünyaya yayılmış olan ve sonuçlarının ne kadar ağır olduğuna şahit olduğumuz bu virüs için neden bu zamana kadar hala bir tane bile karantina hastanesi kurulmamıştır da acil durumda ilk akla KYK yurtları gelmiştir?" diye sordu.

Emek Gençliği açıklamada öğrencilere haber verilmemesini eleştirerek, “Hükümet koruyup kolladığı, sözde ‘bağış’larla dikilen Ensar-TÜRGEV yurtlarını halkın hizmetine açmaktan imtina ederken kıt kanaat yaşamaya çalışan öğrencilerin odalarına göz dikmiştir!” dedi.

Yurtlara yerleştirilenlerin yurt koşullarının sağlıksızlığına tepki gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada "Özellikle son yıllarda KYK yurtlarında kalan öğrencilerin çeşitli yollarla yurt koşullarına gösterdikleri tepkilere kulak tıkayanlar ilk acil durumun faturasını yine yurtlarda kalan öğrencilere çıkarmışlardır. Hatta öyle ki, yurtlara yerleştirilen vatandaşların birkaç saat içinde mevcut yurt koşullarının sağlıksızlığına tepki göstermesi üniversite öğrencilerinin ne kadar kötü koşullarda yaşadığını yeniden gözler önüne sermiştir. Bu koşullarda covid-19 virüsüne karşı önlem almak, başta sağlıksız yurtlarda kalan, düzenli beslenemeyen öğrencilerin ve halkın hijyenik bir ortamda yaşamasını, bağışıklığı güçlendirebilecek sağlıklı besinlere ulaşmasını garanti altına almaktan geçer. Tüm ihtiyaç sahiplerine temizlik ve hijyen ürünlerinin yanı sıra temel sağlık ve gıda ürünleri ücretsiz olarak sağlansın. Herkes için eşit, ücretsiz, erişilebilir sağlık istiyoruz!" denildi. (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüste cezaevleri | “Hiç düşünmeden hasta tutuklular tahliye edilmeli”

SONRAKİ HABER

İngiltere’de Boris Johnson “Başınızın çaresine bakın” dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...